Львівська ілюстраторка створила комікс про борщ (фото)

Львівська ілюстраторка створила комікс про борщ (фото)

Сценарій мальопису — про пошук ідеального рецепта борщу

Львівська художниця Софія Сулій намалювала ілюстрації для коміксу про борщ. Сценарій до нього написала Євгенія Кузнєцова.

Про це пише «Суспільне».

Художниця почала працювати над цим проєктом 5 місяців тому, коли до неї звернулось видавництво. Наразі вже всі ілюстрації готові.

«Мені дуже сподобалася ця історія, дуже сподобалась кінцівка, вона така іронічна. Я ходила після цього, як я прочитала це сценарій, я так ще ходила під таким настроєм ще декілька днів. Ти починаєш збирати матеріал, ти якісь дивишся фільми, зокрема пана Клопотенка, його фільм про борщ, дивишся ютуб-канали, як там хто готує», — розповідає Софія Сулій.

Сценарій мальопису — про пошук ідеального рецепта борщу. Сама ж ілюстраторка каже, що найкращий борщ виходить у мами та бабусі. Також вона куштувала страву у різних закладах.

«Для мене важливий смак оцей кисло-солодкий. Я взагалі люблю оці кисло-солодкі перші страви. Мені дуже подобається, як там відчувається помідор, хоча є люди, яким помідор — це шось завезене, це в нас не росло і це так неправильно там давати помідор. Але я помідори дуже люблю, так що можете мене закидати свіжими і пахнючими помідорами, я із задоволенням прийму», — каже художниця.

Софія Сулій розповіла, що це перший досвід створення ілюстрацій для коміксу. За її словами, почала малювати з дитинства й захопилась цим через ілюстрації у дитячих книгах. Також художниця цікавилась живописом та іконописом.

«Почався ковід, почалась війна і якось ота зручність, що ти маєш свій планшет, ти можеш собі сісти і тобі не треба нікуди йти, докуповувати якихось додаткових матеріалів, і ти можеш дуже швидко те, що прорефлексував, викинути в мережу, воно якось так затягнуло мене в бік ілюстрації. Зараз я тільки цим і займаюся, хоча не хочу, щоб було тільки це», — додає Софія Сулій.

Зараз дівчина готується до своєї виставки, яку планує на серпень.

Нагадаємо, в Москві російський кухар ледь не зварився в українському борщі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності