Львів 10 червня попрощається з Героєм Владиславом Войтиною

Львів 10 червня попрощається з Героєм Владиславом Войтиною

Герой протягом усього життя мріяв стати військовослужбовцем та стверджував: «Ми ж козацького роду».

У суботу, 10 червня, Львів попрощається з Героєм Владиславом Войтиною, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це пишуть на сторінці Льіввської міської ради

Владислав Войтина

Львів’янин (16.02.1998-07.06.2023)

Навчався у Середній загальноосвітній школі №62 міста Львова. Здобував освіту в Інституті права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Проходив військову службу у місті Кам’янка-Бузька Львівської області.

У вільний час займався грою на гітарі, активно вивчав зброярство та філософію. Захоплювався творами Альбера Камю та Ернста Юнґера. Протягом усього життя мріяв стати військовослужбовцем та стверджував: «Ми ж козацького роду».

Із початком агресії росії виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

За особистий героїзм і відвагу був нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест».

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації Владислав Войтина зустрів на передовій. Боровся із російськими окупантами на Херсонщині, Миколаївщині, Харківщині та Донеччині. Мріяв після перемоги відвідати скандинавські країни.

У Владислава Войтини залишилися батько, бабуся, сестра та кохана дівчина.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Нагадаємо, Львівщина 9 червня попрощалася з чотирма захисниками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності