Львів’янки перемогли на чемпіонаті України з тріатлону

Львів’янки перемогли на чемпіонаті України з тріатлону

Федерація тріатлону провела змагання вперше з початку повномасштабного вторгнення

У Чернівцях відбувся чемпіонат України з тріатлону. Переможців визначали на суперспринтерській дистанції та змішаній естафеті.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Серед дорослих спортсменок першою фінішну пряму перетнула львів’янка Софія Прийма. 25-річна атлетка є майстром спорту міжнародного класу, чемпіонкою світу з акватлону серед молоді, переможницею юніорського чемпіонату Європи з кросового дуатлону. Спортсменка навчається у Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності. Тренує тріатлоністку Сергій Прийма. 

Чемпіонкою у юнацькій категорії стала 17-річна Єва Сорока. Дівчина також опановує тріатлон у Львівській школі вищої спортивної майстерності.  Її тренують Анатолій Шевчук та Наталія Саулевич. 

Зауважимо, що вже незабаром Софія Прийма виборюватиме для України нагороди на Європейських іграх. За медаль на чемпіонаті України на Софію чекає грошова винагорода від управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Нагадаємо, 18 спортсменів зі Львівщини змагатимуться на Європейських іграх. Найбільше представництво Львівщина матиме у кульовій стрільбі — тут змагатимуться наші Святослав Гудзий, Павло Коростильов, Юлія Коростильова та Анастасія Німець. Троє представників Львівщини є у збірній з веслування на байдарках і каное — це Віталій Вергелес, Олександр Зайцев та Валерія Терета. А також у збірній з фехтування — Даниїл Гойда, Ростислав Герцик та Юнес Клод.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності