• Головна
  • Новини Львова
  • Будівництво трамвайної колії та реконструкція вул. Миколайчука: у міськраді сказали, коли почнуться роботи

Будівництво трамвайної колії та реконструкція вул. Миколайчука: у міськраді сказали, коли почнуться роботи

Будівництво трамвайної колії та реконструкція вул. Миколайчука: у міськраді сказали, коли почнуться роботи

Це дозволить з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями

У вересні розпочнеться реконструкція вулиці Миколайчука у Львові з будівництвом трамвайної колії. Зараз на фінальній стадії ескізний проєкт першого етапу реконструкції (від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика), а в найближчі два тижні розпочнеться підготовка ділянки робіт.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Проєкт реконструкції вул. Миколайчука передбачає реконструкцію дороги протяжністю 2,6 км із прокладенням трамвайної колії. Це дозволить з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями.

«Буде декілька етапів реалізації цього проєкту. На цей рік плануємо реалізацію першого етапу – це буде реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика. Зараз фіналізовуємо ескізний проєкт саме на цих 350 м. Там складний рельєф – підйом, тому маємо забезпечити безпеку для руху трамвая, а відтак його пасажирів», - сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, підготовка ділянки робіт розпочнеться в найближчі два тижні.

«На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працюємо. Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма», - пояснив Андрій Москаленко.

Він додав, що у міському бюджеті передбачені кошти на реконструкцію вул. Миколайчука.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності