• Головна
  • Новини Львова
  • У ЛКП «Лев» безпідставно умертвили двох собак: на підприємстві розпочали службове розслідування

У ЛКП «Лев» безпідставно умертвили двох собак: на підприємстві розпочали службове розслідування

У ЛКП «Лев» безпідставно умертвили двох собак: на підприємстві розпочали службове розслідування

На час перевірки директорку підприємства відсторонили від виконання службових обов’язків

ЛКП «Лев» звинуватили у тому, що там безпідставно умертвили двох собак.

Про це повідомила засновниця громадської організації «Зелена Сила – Green Power» Андріана Байло на своїй Facebook-сторінці.

«На жаль, підприємство перетворилося на гицлярню. В пʼятницю було евтаназовано дві здорові собаки, трупи яких до сьогоднішнього дня зберігалися в морозильній камері на підприємстві», – зазначила вона.

За її словами, керівник підприємства і головний лікар відмовилися приїхати і надати якісь пояснення. Натомість ветеринари і працівники не знають, як таке могло трапитись.

Андріана Байло додала, що собаки не були хворими чи критично агресивними, показів до евтаназії не було. Це підтвердив кінолог підприємства й повідомив, що жодної рекомендації для умертвіння цих собак не підписував.

«Світлу собачку, яка ще жива на фото, повинна була забрати в притулок Наталія Кузнецова, але на жаль вже нема кого забирати, в нього вирішили забрати шанс на життя. Чорненький теж довго чекав на своїх людей, а дочекався підступної смерті. Нами було викликано поліцію, яка провела всі процесуальні дії і дуже сподіваємось що винні будуть покарані!» – йдеться у повідомленні активістки.

Posted by Андріана Байло on Sunday, June 4, 2023

Тим часом у ЛКП «Лев» розпочали службове розслідування через цей випадок. На час перевірки директорку підприємства Олену Іващенко відсторонили від виконання службових обов’язків, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Ця ситуація викликала значний суспільний резонанс. Я попрошу, щоб ми більше не застосовували таких методів. Якщо є медичні покази для того, щоб усипити тварину, то вони мають бути узгоджені і проговорені по всій ланці. Люди на це реагують дуже болісно, в мене в самого є собака, і я також не зрозумів цієї ситуації, коректно кажучи», – сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Натомість працівники ЛКП «Лев» зазначили, що собака має перебувати на підприємстві лише 21 день, проте часто тварини затримуються тут набагато довше. Так, Маван був у ЛКП «Лев» з червня 2022 року, а Х’ю – з кінця грудня. Обидвоє, за словами кінолога ЛКП «Лев», «були агресивними».

У вівторок, 6 червня, посадовці ЛМР проведуть зустріч із зоозахисниками та організаціями, які допомагають тваринам, щодо цього випадку.

Додамо, що на час службового розслідування обов’язки директора ЛКП «Лев» буде виконувати  Ірина Мауль.

Нагадаємо, у Рівному в ставку виявили тіло закатованого собаки.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності