У Львові мерія судиться з власним виконкомом

У Львові мерія судиться з власним виконкомом

Дві структури очолює Садовий

Адвокати ЛМР подали позов до Львівського окружного адміністративного суду проти виконавчого комітету Львівської міськради. Обидві ж структури під керівництвом міського голови Андрія Садового.

Про це повідомляє видання "Наші гроші. Львів"

Інцидент став відомим після ухвали Львівського окружного адміністративного суду, який призначив слухання справи на 5 червня.

Суть позову стосується спроби міськради скасувати рішення, яке у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером. Тепер юристи міськради називають його «очевидно протиправним».

Судячи з відеозапису того засідання виконкому, досі доступному у мережі, питання не викликало великих дискусій.

Мер запитав головного архітектора міста Антона Коломєйцева, чи є зауваження з точки зору архітектори і той чітко відповів «ні».

«Воно відповідає здоровому глузду, – додав Андрій Садовий. – Це право людей, якщо вони будують з точки зору архітектури все правильно, тоді зауважень немає».

Однак, через два з половиною роки зауваження з’явилися у мера.

Нагадаємо, під час засідання сесії депутати ЛМР скасували скандальне “кредитне” рішення виконавчого виконкому. Мер наполягав на тому, що є лист Європейського банку реконструкції і розвитку про те, що таке рішення виконкому просто не потрібне.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності