У Львові шахрай-рецидивіст видурив у пенсіонерки майже 176 тисяч гривень

У Львові шахрай-рецидивіст видурив у пенсіонерки майже 176 тисяч гривень

Шахраю загрожує до трьох років тюрми

Правоохоронці викрили раніше неодноразово судимого шахрая, який видурив у львівської пенсіонерки значну суму коштів.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 83-річна пенсіонерка передала незнайомцю, який представився лікарем, 147 тисяч гривень та 800 доларів (приблизно 29 тисяч гривень) нібито для «проведення термінової операції її доньці». Зокрема, шахрай сказав, що «жертва» отримала травми внаслідок ДТП.

Натомість пенсіонерка повірила у цю вигадану історію. До неї додому приїхав незнайомець, якому вона й передала гроші. Втім невдовзі жінка з’ясувала, що в аварію її донька не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 44-річний львів’янин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

«Проведеними заходами правоохоронці встановили його місцеперебування та, під час санкціонованого обшуку, виявили та вилучили речові докази причетності до вчинення цього злочину», - йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Львові викрито учасників злочинної організації, які обкрадали громадян через фішингові сайти банківських установ.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності