Куди піти у Львові 27 та 28 травня: афіша подій

Куди піти у Львові 27 та 28 травня: афіша подій

В останні вихідні травня у Львові буде чимало благодійних заходів

В останні вихідні травня, та, загалом, весни у Львові відбудеться чимало благочинних заходів. Збиратимуть гроші на ЗСУ та для знедолених тварин. LVIV.MEDIA розповість про деякі з них.

Благодійний ярмарок у Винниках

27 та 28 травня Історико-краєзнавчий музей разом з офісом Львівської громади у м. Винники запрошує винниківчан та гостей міста на благодійний ярмарок до музею.

Гості зможуть взяти участь у майстер-класах ткацтва та гончарства, у лотереї та аукціоні.

Також матимуть змогу скуштувати різні види сирів, солодощі, м’ясні вироби, придбати продукцію винниківських пасічників, вишивані вироби народних майстрів, кераміку різних районів Галичини та багато інших цікавинок з Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Закарпаття та Волині.

У програмі заходу проходитиме благодійний концерт.

Учасники концерту – вихованці культурних та освітніх закладів міста Винники та відомі виконавці:

  • Михайло Мирка,
  • фольк-бенд «Квалєрка»,
  • Софія Федина та інші.

Також діятиме виставка «Барви Покуття», проілюстрована світлинами українського фотографа-художника, піонера української кінематографії, етнознавця Юліана Дороша.

На виставці представлено понад 200 творів з колекційної збірки Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського, серед яких вишиття, ансамблі святкового жіночого і чоловічого одягу, декоративно-ужиткові тканини кінця XIX-XX століть одного з найцікавіших своєю культурою, звичаями та мистецтвом історико-етнографічних районів України – Покуття.

Початок – 15:00 (м. Винники вул. Івасюка 5).

Виставка малюнків художників із 28 країн світу

27 травня у Палаці мистецтв відкриють виставку малюнків юних художників із 28 країн світу «Малюємо українською. Абетка»

На виставці представлять 310 найкращих робіт із майже 1,5 тис., які надійшли на конкурс.

Вік учасників – від 6 до 18 років.

«Географія робіт вражає: Велика Британія, Канада, Австралія, Норвегія, Ізраїль, Таїланд, Японія, США, Туреччина та інші країни Європи. Чимало малюнків-фіналістів організатори отримали від художніх студій та гуртків Львівщини. Кожний, хто завітає на відкриття виставки у Палаці мистецтв, зможе долучитися до майстер-класу з письма абеткою Рутенія. Міжнародний проєкт залучає дітей і молодь до творчості у контексті української художньої традиції, спонукає до пізнання української мови», - повідомили організатори виставки.

Виставка буде експонуватися у Львові до 11 червня. Надалі її чекає мандрівка до Німеччини та Австралії.

Час відкриття виставки: 14:00 год.

Благодійний ярмарок «Для хвостиків»

У Львів відбудеться благодійний ярмарок «Для хвостиків» у притулку «Домівка врятованих тварин».

Дата: 27-28 травня

Час: 12:00-20:00

Місце: вул. Олекси Довбуша 24, Львів.

На ярмарку чекає багато активностей, де можна проявити свою підтримку тваринкам:

  • Розваги для всієї родини: Запрошуємо вас на веселі ігри та солодощі. Діти зможуть побачити нових мешканців притулку та дізнатися про їхні історії життя.
  • Ярмаркові розпродажі: Знайдіть унікальні речі для себе та своїх близьких - сувеніри, рукоділля, смаколики та багато іншого! Всі зібрані кошти підуть на утримання тварин та розвиток притулку.
  • Зустріч з вихованцями: Приходьте познайомитися з нашими пухнастими друзями, які чекають на нові домівки. Вони будуть раді показати свою любов і вдячність!

Благодійний концерт Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька»

28 травня, о 17:00 Благодійний фонд «Завжди Україна» та ТРК Victoria Gardens організовують благодійний концерт за участі заслуженого артиста України Тарас Компаніченко та гурту Хорея Козацька.

Вхід вільний.

Метою заходу є збір коштів на пікапи для ЗСУ.

Нагадаємо, у Львові, на вул. Личаківській, 8, запрацював Музей у темряві «Третя після опівночі».. Виставки тут представлені у повністю темній кімнаті. Експонати не можна побачити, а лише відчути на дотик. У музеї працюють незрячі екскурсоводи. Мета проєкту – зруйнувати стереотипи щодо незрячих, збільшити їх працевлаштування та доступність мистецтва. Адже його може відчути кожен.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності