Вперше в Україні: Львів заробив мільярд гривень через торги на «Прозорро.Продажі»

Вперше в Україні: Львів заробив мільярд гривень через торги на «Прозорро.Продажі»

Найдорожчй лот - нежитлове приміщення у центрі міста, яке продали за 116 млн грн

За п'ять років до міського бюджету Львова надійшов мільярд гривень з малої приватизації в державній електронній торговій системі “Прозорро.Продажі”.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Від серпня 2018 року по травень 2023 року ЛМР організувала 365 успішних онлайн-аукціонів з малої приватизації. Середня конкуренція на торгах становила майже троє учасників, а ціна за підсумками е-аукціонів зросла майже вдвічі.

За словами керівниці управління комунальної власності Львівської міської ради Інни Свистун, приміщення, які виставляють на аукціон, це абсолютно різні приміщення – як за площею, так і місцем розташуванням, функціоналом. Наприклад, нові власники можуть облаштувати як магазини чи заклади харчування, так і різні ініціативи соціального спрямування, як от шоурум.

Свистун наголосила що приватизація цих приміщень завдяки аукціону є максимально прозорому і відкритому методу, дає змогу отримати максимально високу ринкову ціну за ці обʼєкти.

Найдорожчим лотом для Львова виявилося нежитлове приміщення у центрі міста, площею понад 945 кв.м, яке продали за 116 млн грн.

Нагадаємо, раніше торги на «Прозорро.Продажі» принесли до бюджетів 70 мільярдів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності