У Львова з’явилося ще одне місто-партнер

У Львова з’явилося ще одне місто-партнер

Це вже 22-ге місто-партнер Львова

Рейк’явік, столиця Ісландії, став містом-партнером Львова.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

Рейк’явік – столиця і найбільше місто Ісландії, став 22 містом-партнером Львова. Сьогодні Андрій Садовий – мер Львова, та Дагур Еггертссон – мер Рейк’явіка, урочисто підписали угоду про співпрацю між містами.

Делегація з Рейк’явіка оглянула також Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), та вшанувала пам’ять полеглих українських Героїв на Личаківському цвинтарі.

Також компанія Össur (Ісландія), Львівська міська рада та Перше медичне об’єднання Львова підписали меморандум про співпрацю, який допоможе якомога більшій кількості людей отримати високоякісні протези, а медикам – переймати світовий та ділитися своїм досвідом протезування.

Додамо, на початку повномасштабного вторгнення міська рада Рейк’явіка висловила солідарність з Україною, засудивши жорстоке та незаконне вторгнення РФ. Рейк’явік заморозив будь-які стосунки зі своїми містами-партнерами в Росії ще до початку повномасштабного вторгнення, а у 2022 році – надіслав їм звернення із засудженням вторгнення в Україну. Також Рейк’явік розірвав договір про співпрацю з Москвою, який був підписаний у 2007 році.

20 квітня 2022 року відбулась онлайн-зустріч мера Львова з мером Рейк’явіка про ситуацію в місті та країні. Міська рада Рейк’явіка прийняла рішення про зближення зі Львовом та встановлення формалізованого партнерства: про цей намір оголосили у річницю повномасштабного вторгнення.

До слова, тепер Львів має 22 міста-партнери у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола та Рейк’явік. Приклад того, як міста-партнери допомагають Львову, можна прочитати за посиланням.

Довідково:

Рейк’явік є найбільшим і найбільш густонаселеним містом Ісландії. Населення – 117 505 осіб.

До 2040 року Рейк’явік планує стати першим у світі містом без викидів парникових газів. Щоб досягнути цифри «0», Рейк’явік (як і вся країна) вже майже перейшов на поновну енергетику: понад 90% енергії в Ісландії генерують геотермальні станції. Усі будинки столиці мають геотермальне опалення.

Рейк'явік знаходиться в районі активної сейсмічної діяльності, тому у місті розроблені системи попередження та евакуації населення.

Громадський транспорт Рейк’явіка працює на водневих двигунах. Це означає, що міські автобуси не викидають у повітря шкідливі речовини. Крім того, місто активно інвестує в інфраструктуру: велодоріжки, парковки, зарядні станції для електроавтомобілів.

Міська стратегія розвитку передбачає зменшення передмість – так столиця не буде розповзатися і руйнувати довколишню природу. А більше як сотня компаній країни підписала зобов’язання зменшувати кількість відходів і шкідливих викидів.

Нагадаємо, львів’ян попереджають про сильний вітер та грозу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності