У Львові погасили марку, яка присвячена Скоропадському

У Львові погасили марку, яка присвячена Скоропадському

Ця марка є третьою із «Слава Україні»

У четвер, 18 травня, у Львові урочисто погасили поштову марку, яка присвячена останньому Гетьману України Павлу Скоропадському.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Таку дату вибрали не випадково, адже саме 18 травня виповнюється 150 років від дня народження Скоропадського.

Ця марка є третьою із «Слава Україні» в межах ініціативи «Власна марка». Перша була присвячена Степанові Бандері, а друга – Тарасові Шевченку.

Перший заступник начальника Львівської ОВА заявив, що потрібно вшановувати наших героїв не тільки сьогоднішніх, а й минулого.

«Надзвичайно важливо, щоб ми сьогодні дивились на особу Скоропадського не суто через призму шаблону, який закладений в підручниках історії, а більш як на людину, яка жила і робила державницькі вчинки в складних історичних, політичних умовах», – додав Андрій Годик.

Додамо, що тираж марки – тисяча примірників. Марка призначена для подяки міжнародним партнерам, фондам та діаспорі за допомогу, яку вони надають Україні у боротьбі з російськими окупантами та популяризація українських Героїв.

 Директор Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євген Савчук розповів, що на марці зображений вислів Павла Скоропадського: «Я так вірю в правду свого діла і що воно не загине».

Нагадаємо, 23 грудня вводиться в обіг поштова марка «Щедрик. Carol of the Bells», яка є заключною в циклі марок, випущених «Укрпоштою» у 2022 році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності