У Львові хочуть демонтувати частину вуличного огородження: в чому причина

У Львові хочуть демонтувати частину вуличного огородження: в чому причина

У місті вже опрацювали близько 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети

У Львові в окремих локаціях хочуть демонтувати вуличне огородження, яке не впливає на безпеку дорожнього руху.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Там зазначили, що наразі такі локації разом визначають та опрацьовують фахівці структурних підрозділів міськради, районних адміністрацій та представники поліції. Натомість кінцеве рішення приймає комісія з безпеки дорожнього руху.

Так, за словами керівника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, сьогодні в Україні діють вже нові норми, що регулюють встановлення такого огородження.

«І вони чітко кажуть, в яких випадках воно потрібне. Йдеться, зокрема, про дитячі заклади, місця з обмеженою оглядовістю, над підземними переходами», - пояснив посадовець.

На сьогодні у місті опрацювали близько 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети. Зокрема, у цих конкретних місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, водночас вимагають витрат на утримання та оновлення.

Крім того, часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель й збільшує силу ураження.

«Також огородження зменшує оглядовість для водія, який може бути не готовим до раптової появи на дорозі людини, особливо дитини низького зросту», - йдеться у повідомленні.

Відтак 17 травня на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху було погоджено демонтувати перше в цьому році турнікетне огородження на перехресті вулиць Мазепи-Тичини. Як розповів керівник комунального відділу Шевченківської районної адміністрації Микола Бегей, на цьому перехресті демонтують орієнтовно 30 м турнікета, який не виконує свою пряму функцію – не стримує пішохідні потоки. Все тому, що їх тут просто немає.

«Тут облаштовано два пішохідні переходи, люди ними користуються. Тому це огородження, яке встановили більше 10 років тому, тут вже не доречне, у ньому немає потреби», - сказав Микола Бегей.

Натомість за потреби, у місцях, де демонтують турнікети, висаджуватимуть кущі. А там, де може виникнути стихійне паркування, встановлять стовпці або півкулі.

Також зазначається, що у питанні доцільності вуличного огородження вивчали досвід європейських міст, зокрема Братислави та Лондона.

До слова, минулого року у місті демонтували турнікетне огородження у двох локаціях на вул. Пасічній загальною довжиною орієнтовно 300 м.

Нагадаємо, у Львові на перехресті проспекту Свободи та вулиці Городоцької водій Skoda Octavia ледь не в’їхав у натовп, який переходив дорогу, й влетів в обмежувальні стовпці.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності