Нагороджений подякою від мера Львова 11-класник отримав вирок за наркоторгівлю

Фото: поліція Львівської області
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Обираючи міру покарання суд врахував, що хлопець був нагороджений за активну громадянську позицію та волонтерську діяльність

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок 16-річному учню однієї з львівських шкіл, який робив закладки канабісу у Львові.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №462/747/23.

Зазначається, що хлопець навчається у СЗШ №55. На початку січня 2023 року у месенджері Telegram школяр придбав канабіс з метою здійснення «закладок» у Львові. За одну закладу хлопець повинен був отримувати 90 гривень.

Цього ж дня учень придбав у районі Левандівки розфасований у 15 зіп-пакетів канабіс, який зберігав у себе вдома. Наступного дня він пішов у лісопосадку, поблизу вул. Курмановича, та здійснив чотири закладки, сфотографував їх та надіслав фото у Telegram-канал. Наступного дня хлопець здійснив ще дві закладки.

Помітили обвинуваченого правоохоронці, які обстежували територію обслуговування. Він поводив підозріло та намагався уникнути зустрічі з поліцейськими.

У судовому засіданні школяр визнав свою вину у скоєному, щиро розкаявся та просив суворо не карати. Обираючи міру покарання суд врахував, що хлопець не перебуває на обліку у психіатричному та наркологічному закладах, позитивно характеризується за місцем проживання та отримав подяку за активну громадянську позицію і волонтерську діяльність від міського голови м. Львова.

Суд визнав хлопця винним у скоєному та призначив покарання у виді 5-ти років позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну. Також він повинен сплатити на користь держави 8,3 тис. грн на користь держави судових витрат.

Нагадаємо, у Львові затримали наркодилера, який збував метадон. Правоохоронці вилучили у затриманого наркотики та скерували їх на експертне дослідження. Тепер наркоторговцю загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності