Перевірка у Львівському геріатричному пансіонаті: які порушення виявили

Перевірка у Львівському геріатричному пансіонаті: які порушення виявили
Фото: LVIV.MEDIA

Перевірка тривала два дні й члени комісії виявили порушення

У Львівському геріатричному пансіонаті відбулась перевірка Національної соціальної сервісної служби України щодо порушень, які виявили представники офісу омбудсмана Дмитра Лубінця.

Про це керівник обласного департаменту соціального захисту населення Роман Андрес розповів у коментарі «Суспільному».

За його словами, представники Офісу омбудсмана говорили про відсутність доступу до питної води, безконтрольність у зберіганні інсуліну та порушення прав пацієнтів користування власними грішми. Він зазначив, що перевірка тривала два дні й члени комісії виявили порушення. Частину з них вже усунули.

«Я б розділив порушення на дві частини. Ті, які стосуються інфраструктурної складової. Тут може йти мова про глобальніші речі: доступність, бомбосховище. Це речі, які потребують тривалішого часу для їхнього усунення. І є речі, які можна вирішувати швидше: культура поводження з людьми, приведення до належних станів певних особових прав. Я не скажу, що вирішено все, і що це вирішать завтра, але ми працюємо над цим», — сказав Роман Андрес.

Керівник обласного департаменту соціального захисту населення додав, що Львівська ОВА звернулася до обласної ради з проханням провести конкурс на посаду директора Львівського геріатричного пансіонату.

Водночас директор Львівського геріатричного пансіонату Микола Модь заперечує порушення, які зафіксував Офіс Омбудсмана у закладі.

Нагадаємо, аналізуючи закупівлі пансіонату можна побачити, що деякі продукти заклад купує за ціною вище ринкових. Детальніше про це можна дізнатись у матеріалі LVIV.MEDIA.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності