• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові українцям безплатно надаватимуть засоби реабілітації - колісні крісла та ходунці

У Львові українцям безплатно надаватимуть засоби реабілітації - колісні крісла та ходунці

У Львові українцям безплатно надаватимуть засоби реабілітації - колісні крісла та ходунці

Хаб для допомоги відкриють на вул. Стрийській, 86в. Тут можна буде отримати крісла колісні, палиці, ходунці, а також різні засоби для самообслуговування

Завтра, 16 травня, міжнародна організація Моментум «Колеса для людства» (Momentum Wheels for Humanity) відкриє у Львові Хаб асистивних технологій. Це проєкт, покликаний покращити якість життя українців, безкоштовно забезпечивши їх необхідними допоміжними засобами реабілітації.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

Хаб відкриють на вул. Стрийській, 86в.

Команда Momentum Wheels for Humanity переконана, що всі, хто потребує асистивних засобів, мають право та повинні мати змогу отримати допоміжні засоби реабілітації без тривалих очікувань, без втрати часу на різні бюрократичні процеси. Саме тому, в співпраці з міжнародною організацією Christian Blind Mission (CBM) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), відкриває Хаб асистивних технологій у Львові.

У співпраці з партнерськими закладами охорони здоров’я, Хаб безкоштовно забезпечуватиме засобами для покращення мобільності та особистого догляду осіб, які їх потребують, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Волинській областях, а також місті Києві. Тут можна буде отримати крісла колісні, палиці, ходунці, а також різні засоби для самообслуговування.

Загалом, до кінця 2024 року, Хаб асистивних технологій безкоштовно надасть допоміжних засобів реабілітації щонайменше 2500 українцям. 

Унікальністю є те, що команда Хабу надаватиме пацієнтам повний цикл забезпечення допоміжними засобами реабілітації, що передбачає: підбір засобу, його налаштування, навчання використанню засобом та подальше спостереження за його використанням. Окрім забезпечення допоміжними засобами, Хаб функціонуватиме як навчальний осередок для фахівців сфери охорони здоров’я, соціального захисту та інших учасників, які потребують сучасних знань у цій сфері. Тут відбуватимуться тематичні навчальні заходи, тренінги, практичні заняття та зустрічі з українськими та іноземними фахівцями.

Нагадаємо, вакцинація проти коронавірусу в Україні продовжуватиметься й буде безкоштовною. Україна отримує майже 100% вакцини, яка використовується в країні в рамках гуманітарної допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності