У Львові звільнили від покарання чоловіка, який побив поліцейського

поліція

У суді зловмисник просив суворо не карати, адже бажає служити у ЗСУ

Личаківський районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який погрожував нацькувати собак та побив поліцейського.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №463/3503/23.

Встановлено, що правоохоронці отримали звернення про те, що на вул. Кордуби у Львові поблизу будинку №10 перебуває підозрілий чоловік, який прямує у під’їзд №3, із ножем у руках. 

Прибувши за адресою поліцейські піднялись на другий поверх будинку №3 та виявили чоловіка із ножем у руках, який поводив себе агресивно.

«Зважаючи на це, працівники поліції зробили декілька попереджень про те, що, у випадку невиконання законних вимог поліцейських, до нього може бути застосована вогнепальна зброя та фізична сила, останній викинув з рук ніж та кинув його собі під ноги», - йдеться у вироку.

Правоохоронці намагалися відкинути ніж, однак чоловік намагався підняти зброю та почав рухатися у сторону поліцейських. Для забезпечення особистої безпеки правоохоронці одягли на зловмисника кайданки.

Вже через 20 хв у під’їзд зайшов обвинувачений та почав погрожувати працівникам поліції нацькувати собак. Також він демонстративно намагався відчинити двері, за якими було чутно гавкіт тварин.

На вимогу покинути сходову клітку чоловік не реагував та надалі погрожував відчинити двері. Під час наближення поліцейського зловмисник схопив останнього за шию, почав стискати горло та бити кулаком в область голови.

Внаслідок ударів поліцейський отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та синці на шиї.

У судовому засіданні обвинувачений, який намагався нацькувати на правоохоронців собак, визнав свою вину та підтвердив обставини справи. Просив не позбавляти його волі, оскільки ним подані документи та він найближчим часом має бути зарахований до ЗСУ.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у погрозі та насильстві щодо працівника правоохоронного органу. Йому призначили покарання у виді 5-ти років позбавлення волі, однак його звільнили від відбування покарання призначивши 3 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше Галицький районний суд м. Львова виніс вирок курсанту відділення підготовки Військового коледжу сержантського складу, який побив поліцейського. Курсант відбувся випробувальним терміном.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності