Львів 15 травня попрощається із загиблим на війні тероборонівцем

Львів 15 травня попрощається із загиблим на війні тероборонівцем
Фото: Львівська міська рада

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання

У понеділок, 15 травня, Львів попрощається з Героєм Василем Посвалюком, який захищав Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічна довідка Героя

Василь Посвалюк (12.01.1987-06.05.2023). Львівʼянин.

Навчався в Середній загальноосвітній школі №67 міста Львова. Після закінчення школи здобував освіту у Вищому професійному училищі №20.

У 2005 році вступив на строкову службу до лав прикордонників. У мирний час працював у деревообробній промисловості. Водночас здобував освіту у Львівській філії Європейського університету.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації без жодних зволікань вступив до лав територіальної оборони. Боронив територіальну цілісність держави від окупантів у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Під час виконання бойового завдання отримав складне поранення.

У Василя Посвалюка залишились батько, дві доньки, брат та хрещена мама.

Нагадаємо, 12 травня у Київській міській лікарні №1 від вогнепальних осколкових поранень помер житель села Балучин Золочівського району — Грицайчук Олег Вікторович.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності