Куди піти у Львові 13 та 14 травня: афіша подій

Куди піти у Львові 13 та 14 травня: афіша подій

До Льова з виставою «Кайдаші» приїде Хмельницький театр імені М. Старицького

Цими вихідними, 13 та 14 травня, у Львові відбудеться єдиний концерт диригента зі Швеції Деніела Ганссона, а ще фестиваль у Шевченківському Гаю, де можна буде досхочу потанцювати, поярмаркувати, а ще накуштуватися смаколиків.

Гуцульське літування у Шевченківському Гаю

Цими вихідними Львівський музей народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького запрошує на Гуцульське літування. У межах події відвідувачі будуть танцювати, ярмаркувати, куштувати бриндзю, вчитися ліпити сирні коники та знайомитись ближче з найзагадковішим краєм українських Карпат.

«Кличемо вас фист файно набуватиси у Львівському скансені! Вже цього тижня під урочисте трембітання ми розпочнемо гуцульське літування! Дужі музейні леґіні поженут нашу маржинку у полонину, а вправні музики заграют традиційні мелодії на цимбалах та флоєрі. Тож вбирайте май ліпші пацьорки, а чи крисані, та ходіт на шпацір до Гаю», – запрошують організатори.

Програма:

13 травня

12:30-13:00

  • Весняний полонинський хід - урочисте проводжання отари та вівчарів на полонину,
  • дегустація бриндзі,
  • майстер-клас з сирних коників,
  • етнографічна прогулянка музейною Гуцульщиною;

11:30-18:00

  • Ярмаркування на Головній галявині (кераміка, прикраси, ліжники, бриндзя)
  • традиційна музика Гуцульщини (цимбали, трембіта, флоєра, дримба),
  • фудкорти з традиційними гуцульськими стравами.

14 травня:

11:30-18:00

  • Ярмаркування на головній галявині (кераміка, прикраси, ліжники, бриндзя)
  • традиційна музика Гуцульщини (цимбали, трембіта, флоєра, дримба),
  • фудкорти з традиційними гуцульськими стравами.

18:00

  • Благодійний показ фільму про життя вівчарів Українських Карпат «Жива ватра» (біля стодоли зі с. Либохора)

Вистава «Кайдаші»

Вистава про те, як молоді сім’ї вчаться бути незалежними та жити власними інтересами.

Хмельницький драмтеатр запрошує на виставу.

«Не дарма кажуть, що «невістка – то чужа кістка» для свекрухи. Але й ставлення дружин до матерів своїх чоловіків – не завжди ідеальні», - пишуть творці вистави та запрошують 13 травня о 14:00 на виставу у Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької. Ціна квитка: 100-400 грн.

Єдиний концерт у Львові диригента зі Швеції

Частий гість України, навіть в умовах воєнного стану, та добрий друг Львівського органного залу швецький диригент Деніел Ганссон готує нову програму для львів’ян та гостей міста з творів скандинавської хорової музики, яка змальовує історію народів Швеції, Данії та Фінляндії.

14 травня на сцені Органного залу у виконанні чоловічого хору «Гомін» під диригуванням Деніела Ганссона оживуть «Пісні північного моря». Програма концерту, пропонована диригентом, розповідає про історії та культуру народів нордичних країн – далеких для нас територіально, але близьких за духом.

Це пісні про войовничих вікінгів та незламних моряків, про суворі моря, льодовики та вітри. В концерті оживуть прадавні оповідки: наприклад, два твори Олафа Тригвасона – вікінга, взятого у полон в Києві, або ж гімн, який моряки присвятили «зірці моря». У гостей буде можливість «відвідати» острів з легендарною назвою Сага неподалік Ісландії та «почути» море зранку й опівночі, у сяйві повного місяця.

Заплановано лише один такий концерт, який відбудеться 14 травня о 10:00.

Нагадаємо, поснідати з ведмедями та вирушити у веломандрівку - саме так можна провести на Львівщині вихідні, 13 та 14 травня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності