• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові на Пагорбі слави невідомо звідки з’явилася табличка радянському танкістові

У Львові на Пагорбі слави невідомо звідки з’явилася табличка радянському танкістові

У Львові на Пагорбі слави невідомо звідки з’явилася табличка радянському танкістові

У Львівській міській раді повідомили, що ця табличка встановлена незаконно і що її буде демонтовано

У Львові на Пагорбі слави на так званій братській могилі встановили табличку, на якій написали, що тут поховано Олександра Марченка, який загинув, захищаючи Львів від німецько-фашистських загарбників та став почесним громадянином Львова.

Про це пише видання Leopolis.news.

На цю табличку звернули увагу кореспонденти видання. Невідомо коли її було встановлено, адже рік тому її там ще не було, зауважують у виданні.

У Вікіпедії написано, що Олександр Марченко став першим почесним громадянином Львова. На його честь на будівлі Львівської міської Ради було встановлено меморіальну дошку з написом: «На вежі цього будинку 23 липня 1944 р. гвардії старшина Олександр Марченко підняв червоний прапор, як знак звільнення м. Львова від німецько-фашистських загарбників». Також колись його іменем було названо одну з вулиць Львова.

Проте у списку почесних громадян Львова, який оприлюднений на сайті Львівської міської ради, жодної згадки про Олександра Марченка нема.

У Львівській міській раді кореспондентам видання повідомили, що ця табличка встановлена незаконно і що її буде демонтовано.

Нагадаємо, будинок в центрі Львова тріснув з першого до четвертого поверху і тепер на тротуар падає цегла.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності