Нідерланди щороку передаватимуть Львову тюльпани

Нідерланди щороку передаватимуть Львову тюльпани

Загалом тюльпани у Львові цвістимуть ще близько місяця

Цьогоріч у Львові квітнуть тисячі тюльпанів, які місту передали з Нідерландів. Сьогодні, 9 травня, до Львова завітав голова торгово-промислової палати Амстердам-Україна, почесний консул України в Королівстві Нідерланди Еміль де Севрен Жаке, за сприяння якого місту подарували квіти.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської ради.

125 тисяч тюльпанів 10 різних видів Львову передали ще наприкінці 2022 року. Їх посадили на понад 60 локаціях Львівської громади: на вулицях, у скверах, парках та у приєднаних громадах.

За словами консула Еміля де Севрен Жаке, Нідерланди дуже підтримують Україну. Зокрема, з’явилася ідея передати квіти, які є символом Нідерландів, та в такий спосіб підтримати українців морально.

«У ці важкі часи ми хотіли якось допомогти і підтримати Україну, тому вирішили надіслати квіти. Зараз українці не можуть подорожувати, тож ми привезли трішки Нідерландів до вас. Ми втілили такий проєкт вперше, але маємо ідею робити це щороку і залучати інші компанії», – розповів Еміль де Севрен Жаке.

Він відзначив професійний підхід команди, яка займалась висадкою тюльпанів у різних локаціях Львова. Каже, найбільше йому сподобались квіти біля оперного театру та на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Побачити результат роботи до Львова приїхав один з постачальників тюльпанів -  власник торговельної компанії з виробництва тюльпанів Юрій Петричко. Він родом з Львівщини, але вже 15 років працює у квітковій сфері в Нідерландах.

«Я мав таку ідею давно. В мене є навіть мрія зробити великий квітковий парк у Львові. Треба з чогось починати, тому з подачі партнерів, я допоміг втілити цю ідею в життя. Я думаю, це прекрасний початок. Цього року моя компанія поставила 250 тисяч тюльпанів до України, половина з них - у Львові. Наступного року ми плануємо передати ще більше тюльпанів Львову та Україні», – каже Юрій Петричко.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради кажуть, квіти висаджували так, що коли одні відцвітуть, інші  - лише починатимуть. Загалом тюльпани у Львові цвістимуть ще близько місяця.

«Ми вдячні народу Нідерландів, безпосередньо консулу і тим підприємцям, які передали нам тюльпани на знак підтримки. Зараз ми бачимо тисячі людей, які проходять алеями та парками, фотографуються та захоплюються квітами. Це дуже переключає нас від тривог, думок про війну і допомагає трошки відпочити, додає позитиву, якого так бракує сьогодні», – зазначила Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Нагадаємо, в одному із сіл на Галичині місцева сім’я, яка вирощує квіти на продаж, висадила величезне поле тюльпанів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності