Пів сотні виробників крафтової продукції зібралися у Львові на «Ярмарку смаку»

Пів сотні виробників крафтової продукції зібралися у Львові на «Ярмарку смаку»

Львівщина є регіоном з найбільшою кількістю сімейних фермерських господарств

У Львові 7 травня відбувся «Ярмарок смаку». Крафтові вино, хліб, сир, мед, крупи, олію, джеми, м’ясні вироби та інші смаколики можна було придбати в українських виробників. 

LVIV.MEDIA побувало на місці події й поспілкувалося з крафтовими виробниками зі Львівщини й інших областей України.

«Для душі ми посадили виноград. Нас той виноград настільки захопив, що наша основна робота перейшла в хобі. А виноград постійно потребує за собою доглядання тому, що це досить примхлива в наших умовах Львівщини, культура. Але вона себе оправдує, якщо вкладаєш працю. Ми посадили наш перший виноградник близько 10 років назад», - розповів фермер Мирон.

На ярмарку була представлена крафтова продукція — це продукти харчування, які виготовляють за унікальною технологією та рецептурою.

«Всі наші хлібчики ми виготовляємо виключно на заквасках, без використання дріжджів. І використовуємо лише жорнове борошно, яке змелене на жорнових млинах. Тобто максимальна натуральність — натуральні компоненти, інгредієнти, і збереження автентичних традицій хліба», - каже засновниця пекарні «Живого Хліба» Вікторія Батт.

На ярмарку представили приблизно пів сотні виробників органічних, крафтових молочних та локальних виробників України.

«У нас 160 кізочок, десяток овечок, зараз у нас вісім свиноматок і вже продали перших поросят породи мангали ця. Трошки відгодовуємо для прихистку, в нас є в Дашаві прихисток для переселенців. І виробляємо сири з козячого молока», - розповіла представниця кооперативу «Карпатські ґазди» Катерина Тарасенко.

З початком повномасштабного вторгнення кількість крафтових підприємців на Львівщині збільшилась, адже сюди переїхали фермери із прифронтових куточків України.

Львівська ОВА підтримує крафтових виробників, оскільки це один із показників розвитку аграрного сектору області. Так, у межах цієї підтримки понад 34 млн грн спрямовані на підтримку дрібних виробників.

«В нас 40% населення живуть в сільській місцевості. Просто про це мало хто говорить. Тільки приїжджаючи сюди і мандруючи Львівщиною, ти розумієш на скільки вона різноманітна, на скільки багато виробництв різних є по маленьких селах чи містечках. І саме вони створюють ту атмосферу, культуру і передають традиції», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Слід зауважити, що Львівщина є регіоном з найбільшою кількістю сімейних фермерських господарств.

«Чим крафтовий бізнес є унікальний? Окрім того, що це унікальні рецепти, які ви не зустрінете в масмаркеті, ще це приклад  того, що не обов’язково бути дуже великим для того, щоб почати переробляти. Це дрібне виробництво дуже лімітоване, яке не знайдеш в супермаркеті, але можна знайти в інтернеті, можна знайти в дрібних магазинах. І от, власне, саме про це цей ярмарок», - каже керівниця департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Крафтові смаколики зі всієї Львівщини: у Львові провели "Ярмарку смаку"

✨ У Львові провели «Ярмарок смаку». Понад 50 крафтових виробників зі Львівщини й інших областей України представили на ярмарку вино, сир, мед та чимало інших смаколиків. Цікаво, що Львівщина є регіоном з найбільшою кількістю сімейних фермерських господарств. LVIV.MEDIA відвідало ярмарок та підготувало нове цікаве відео про крафтову продукцію Львівщини.

Posted by LVIV.MEDIA on Monday, May 8, 2023

Натомість у кінці травня планують провести схожий ярмарок на Площі Ринок у Львові.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності