Фестивалі та концерти: у 2023 Львів витратить майже 5 млн гривень

Львів

Іміджеві фестивальні заходи коштуватимуть місту 1,2 млн гривень

У Львові затвердили календарний план загальноміських централізованих заходів на 2023 рік, які коштуватимуть міському бюджету майже 5 млн гривень.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 5 травня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Так, на іміджеві фестивальні заходи, які проводитимуть протягом року, планують витратити 1,2 млн грн. Свято музики коштуватиме бюджету Львова 100 тис. гривень. Його проводитиме громадська організація «Локальна культурна підтримка» у червні.

У липні-жовтні Львівський академічний будинок органної та камерної музики проводитиме «Львівську органну резиденцію». Місто виділить на це 100 тис. гривень.

Львівський тиждень скульптури обійдеться у 300 тис. гривень. Його проводитиме ГО «Культурний код» у серпні-жовтні.

Також у мерії затвердили літературний фестиваль «Львівський міжнародний Бук Форум». Проводитиме його громадська організація «Форум видавців» у вересні-жовтні. Коштуватиме місту цей захід 150 тис. грн.

Також Львівський академічний будинок органної та камерної музики проводитиме у листопаді Львівський органний фестиваль. На цей захід місто виділить 60 тис. грн.  

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев», який проводитиме Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» коштуватиме місту 100 тис. грн. Проводитимуть його у вересні-жовтні.

Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Віз Арт» коштуватиме 150 тис. гривень. Його проводитимуть у листопаді-грудні.

Окрім того, цьогоріч у листопаді-грудні у Львові проходитиме Міжнародний джазовий фестиваль «ДжазБез». Він коштуватиме бюджету Львова 300 тис. грн.

На загальноміські заходи (новорічні та різдвяні свята, День міста Львова, Великдень у Львові, День незалежності України) передбачено цьогоріч 600 тис. гривень  

Серед іншого, впродовж цього року у Львові заплановані такі заходи:

  • конкурс надання фінансової підтримки на реалізацію заходів у галузі культури та мистецтва – 1,5 млн грн;
  • відзначення ювілеїв, визначних дат та пам’ятних дат – 380 тис. грн;
  • відзначення професійних свят у галузі культури – 60 тис. грн;
  • проведення заходів у рамках Стратегії розвитку культури м. Львова до 2025 року – 450 тис. грн;
  • презентація Львівської міської територіальної громади на фестивалях та конкурсах в Україні та за кордоном.

Нагадаємо, «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» уперше за два роки приїдуть до Львова з концертом. Всі гроші з придбаних вами квитків ми спрямуємо на купівлю авто та дронів для українських військових. Детальніше читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності