Біонічна рука для «Залізної людини»: у Львові встановили протез захиснику

Біонічна рука для «Залізної людини»: у Львові встановили протез захиснику

Воїн вже навчився керувати своєю біонічною кінцівкою й повернувся на фронт

24-річний захисник із Київщини Олександр брав участь у звільненні Чернігівщини, бив ворогів на запорізькому напрямку, а згодом - і на донецькому. Там і втратив праву руку.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

У той день разом із побратимами хлопець вирушив звільняти одне із сіл поблизу Сіверська у Бахмутському районі. Кулемет танка, в якому їхали бійці, заклинив, тож щоб його перезарядити, Олександр вибрався з машини. Саме в той момент у танк влучила ворожа міна й Олександр отримав множинні поранення: багатоуламкові пошкодження боку, поламані ребра, пробиті легені та посічена рука. 

Домедичну допомогу воїну надали побратими. Потім пораненого захисника доправили до лікарні в Краматорську, де йому і ампутували кінцівку. А далі – низка операцій і місяці в лікарнях Дніпра та Києва.

Після завершення лікування Олександр мріяв про сучасний біонічний протез, адже він дає змогу, наскільки це можливо, повернути руці дрібну моторику. Його захисникові встановили спеціалісти реабілітаційного Центру «Незламні». 

Вдома на нього чекає дружина та п’ятирічний син, для якого татко вже – супергерой. 

«Син дуже зрадів, коли вперше побачив цю руку. Йому дуже подобаються супергерої з Marvel, і тепер я для нього – залізна людина», - розповідає Олександр. 

Воїн вже навчився керувати своєю біонічною кінцівкою й повернувся на фронт, бо щодня хоче наближати нашу перемогу.

Нагадаємо, у центрі світового рівня Superhumans, що на Львівщині, перебуває 18 пацієнтів. Серед пацієнтів центру — 60% військових, решта — цивільні. Також лікується дитина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності