• Головна
  • Новини Львова
  • Погано набирав вагу й часто хворів: у Львові прооперували однорічного хлопчика із рідкісним генетичним захворюванням

Погано набирав вагу й часто хворів: у Львові прооперували однорічного хлопчика із рідкісним генетичним захворюванням

Через складну супутню патологію та важкий загальний стан медики, до яких зверталася родина, не наважувалися провести пластичну операцію

Львівські медики прооперували Назара з Чорнобаївки, який народився з рідкісним синдромом Денді-Уокера. Через вади обличчя хлопчик погано їв, повільно набирав вагу й часто хворів

Про це повідомили на Facebook-сторінці Охматдиту.

Назар народився із розщілиною піднебіння та з 6 пальцями на двох руках та одній нозі. Також в нього виникла гідроцефалія — рідина накопичувалася в голові.

Зазначається, що через вади щелепи та обличчя хлопчик не міг добре харчуватися, відтак дуже погано набирав вагу й часто хворів на пневмонію та бронхіти.

«Під час вагітності ми 7 раз робили УЗД і 1 раз навіть МРТ. І жодного разу нам ніхто не сказав, що у дитини є такі вади. Тому, коли синочок народився, то для нас була повна несподіванка. Ми почали консультуватися у різних спеціалістів у Києві, проте, фахову допомогу отримали лише у львівському Охматдиті», — каже Наталія, мама хлопчика.

Водночас через складну супутню патологію та важкий загальний стан медики, до яких зверталася родина, не наважувалися провести пластичну операцію на піднебінні. Проте хірургічне втручання було необхідне для дитини. Й після консультації в Охматдиті Назара скерували на операцію – йому прооперували розщілину твердого піднебіння.

«Ми надзвичайно задоволені. Назарчик як ожив, він почав нормально харчуватися і набирати вагу. Це взагалі не порівняти із тим, що було до того», — розповідає мама Назара.

Попереду на хлопчика чекають нові операції.

Нагадаємо, наприкінці березня фахівцям Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії разом з партнерами із LEAP Global Missions (США) вдалося виправити важкі деформації верхньої щелепи.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності