Добрий вечір, ми на Під Голоском

Світле майбутнє

У школі навчатимуться 1100 учнів, в садку буде понад дві сотні місць

На виїзному засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради обговорювали будівництво школи, садка і житлового комплексу в районі Під Голоском.

На початку року виконком видавав містобудівну документацію на будівництво школи і дитсадка на цій земельній ділянці площею 2,2 га. Попри те, що будують заклади інвестори, вони будуть комунальними. Кращий проєкт школи і дитсадка обирали на Всеукраїнському архітектурному конкурсі, переможцем стала команда львівських архітекторів Guess Line Architects. У школі навчатимуться 1100 учнів, в садку буде понад дві сотні місць. На території освітнього комплексу планують облаштувати спортивну зону з різними майданчиками, басейн та громадський простір із відпочинковими зонами, а також укриття.

На крайньому виїзному засіданні були представники міської влади, забудовника і проєктантів, прийшли і мешканці мікрорайону Під Голоском. Люди скаржились на чималі проблеми мікрорайону. Наприклад, критичний стан доріг та їхній брак, обмаль соціальної інфраструктури тощо. Тому на виїзному засіданні виконкому остаточного рішення щодо нових будов, насамперед школи та садка, так і не прийняли. Тож обговорення ще триватиме.

Що думає про затримку компанія «Резидент Девелопмент», яка хоче інвестувати в район Під Голоском? Розпитали в девелоперів, чи не передумали вони щодо проєкту навчального закладу та чи не розчаровані спілкуванням із людьми. Позиція компанії така.

Район Під Голоском – непростий. Але там нема нічого надзвичайного, щоби зробити життя мешканців суттєво комфортнішим. Відтак усі ми і компанія «Резидент Девелопмент» зокрема в такий скрутний і непростий час маємо підтримати позицію міста щодо відповідної інфраструктури. Потрібно слухати усіх людей, враховувати інтереси спільноти та думати про майбутнє. А це – насамперед наші з вами діти. І якщо район потребує школи, значить наше завдання як будівельників та інвесторів її збудувати. Коли ми маємо намір працювати на певній ділянці, ми повинні інвестувати саме в цей район! У зв’язку з відміною пайового внеску компанія «Резидент Девелопмент» вирішила внести свою частку в розбудову інфраструктури у Львові безпосередньо там, де будуватиме.

Недобросовісні забудовники часто дурять людей, малюючи на рендерах зелені зони, громадські простори, дороги і так далі. А насправді не виконують зобов’язання і «скидають» свою роботу потім на місто. Але місто – це ми; міський же ж бюджет – це наші із вами гроші. Своїм прикладом, не витрачаючи грошей на маркетинг та нікому не потрібні оголошення на бордах, «Резидент Девелопмент» інвестує в майбутній розвиток нашого міста та наших дітей. Тож філософія компанії та маркетингова стратегія насправді доволі проста.

Окрім нових комунальних закладів освіти, також розуміємо, що є безліч нагальних потреб людей, які спільно з робочою групою та профільними посадовцями Львівської міської ради невеликими інвестиціями будемо долати. Адже і місто, і люди зокрема із району Під Голоском заслуговують на якісне життя посеред розвиненого простору.

Що ж до реакції людей, то тішить, що нема байдужих щодо долі району. Компанія «Резидент Девелопмент» бачить, що люди згуртувалися і готова їм допомагати – насамперед розвитком на Під Голоском. Втім, завжди знайдуться критики, мовляв, щось не так… Та чи варто слухати того, хто в думках «застряг» у негативі і не хоче міняти щось на краще? Лише разом ми можемо перетворити учора нецікавий район на місце, куди будуть приїжджати подивитися і жити. Усе в наших руках. Якщо люди мають побажання, зауваження чи пропозиції, забудовники готові їх вислухати. Адже «Резидент Девелопмент» має успішні проєкти і враховує інтереси людей, які довірили девелоперам подбати про їхнє майбутнє житло. До слова, компанія уже будує навчальний заклад на Героїв Крут, де буде новий корпус ліцею №80. Раніше забудовники заявили: спільно з містом подарують дітям такі заклади освіти, про які колись львів’яни могли лише мріяти.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності