• Головна
  • Новини Львова
  • Симфонічний оркестр зі Львова виступив за 12 км від зони ведення активних бойових дій

Симфонічний оркестр зі Львова виступив за 12 км від зони ведення активних бойових дій

Симфонічний оркестр зі Львова виступив за 12 км від зони ведення активних бойових дій

Ця поїздка стала ще одним кроком оркестру у підтримці ЗСУ

Симфонічний оркестр «INSO-Львів» виступив всього за 12 кілометрів від зони проведення активних бойових дій.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Ми підготували різнопланову програму, можливо, навіть всупереч тому, що відбувається навколо вас і нас. Але ми мусимо розуміти, що життя йде далі, й ми мусимо жити заради життя», - звернувся до військових концертмейстр симфонічного оркестру «INSO-Львів» Євген Крук.

Оркестр виступив перед бійцями 103-ої бригади сил територіальної оборони.

«В першу чергу це таке велике єднання культурного і воєнного фронтів. Це приклад того, що музика надзвичайно може надихати військовослужбовців на зразкове виконання і своїх обов’язків і поставлених перед ними бойовими завданнями. Не секрет що з сивої давнини оркестри супроводжували бойові дії військовослужбовців. Солдат, військовослужбовець, цінує те, що для нього роблять люди в тилу. І не просто в тилу, а з тилу приїжджають в зону бойових дій і своїм умінням дають великий імпульс та заряд енергії для військовослужбовців», - зазначив командир 103-ої бригади сил територіальної оборони Валерій Курко.

«Вам велика шана і подяка, що ви приїхали у район ведення бойових дій. Для мене велика честь, що ви сьогодні граєте для моєї бригади. Ще раз вам дякую за вашу мужність і ваш героїзм. Тому ще далеко не кожен наважиться приїхати в район де великі ризики не тільки для власного життя, а й великі ризики для ваших родин, які вас сюди відпустили» - звернувся до музикантів Валерій Курко.

Заступниця директора Львівської національної філармонії Іоланта Пришляк подякувала військовим за службу.

«Ми приїхали сюди для того, щоб додати вам трохи духу, щоб ви були переконані, що ми точно з вами. Молимося, і робимо все, що можемо, для того, щоб ви вистояли. Любимо кожного з вас. Нехай Господь береже всіх нас. А вас в першу чергу. І повертайтеся всі живі додому, будь ласка. З перемогою». - Іоланта Пришляк, заступниця директора Львівської національної філармонії.

Від початку повномасштабної війни в Україні оркестр «INSO-Львів» придбав і відправив на фронт десятки авто, партії медикаментів, тепловізорів, дронів. Ця поїздка стала ще одним кроком оркестру у підтримці ЗСУ.

Нагадаємо, у Нью-Йорку у відомій концертній залі Карнеґі-хол виступив оркестр Львівської національної філармонії. Подія відбулася 15 лютого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності