• Головна
  • Новини Львова
  • Бізнес «не пішов», тож за ними ніхто не доглядав: у «Домівці врятованих тварин» прихистили двох віслюків

Бізнес «не пішов», тож за ними ніхто не доглядав: у «Домівці врятованих тварин» прихистили двох віслюків

Бізнес «не пішов», тож за ними ніхто не доглядав: у «Домівці врятованих тварин» прихистили двох віслюків

Період реабілітації тварин триватиме 3-4 місяці

У «Домівку врятованих тварин» привезли пару віслюків, яких викупили у попередніх власників після звернення зоозахисників.

Про це повідомив директор Домівки Орест Залипський.

За його словами, тварин привезли 18 квітня. Віслюкам орієнтовно по 5-6 років, все своє життя вони прожили на старому закинутому підприємстві на Львівщині, де за ними, м’яко кажучи, ніхто не доглядав.

«Їх придбали перед пандемією коронавірусу з туристичною метою. Однак бізнес «не пішов», а за віслюками не було належного нагляду. Вони жили на старому закинутому фермерському господарстві. Попередньо зоозахисники зробили їм копита, тому що дівчинці було дуже важко ходити — у неї копита закручувалися і вона не могла ходити», — розповів Орест Залипський у коментарі «Супільному».

Також директор Домівки врятованих тварин розповів про інші наслідки недогляду за віслюками — сильну глистяну інвазію та дощовий дерматит, адже тварини перебували на вулиці. Водночас лікування віслюків від глистів вже розпочалося.

«На вихідні прогнозують гарну погоду. Ми плануємо їх добре викупати з лікувальними шампунями, аби позбавлятися по трохи дерматиту. Наступним буде курс антибіотиків проти дерматиту. Потрібно його якнайшвидше прибрати, тому що різні шкідники їх гризуть», — каже Орест Залипський.

Він додав, що в нормальних умовах віслюкам потрібен догляд ветеринара кілька разів на рік. Крім того, варто раз на пів року брати аналіз крові. Також необхідно створити правильні умови утримання — щонайменше має бути облаштований навіс.

У «Домівці врятованих тварин» зазначили, що період реабілітації тварин триватиме 3-4 місяці. Водночас тепер у прихистку є чотири віслюки.

Нагадаємо, у Львові врятували єнота, який виліз на дерево на вулиці Промисловій.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності