• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові встановили півтора десятка наземних пожежних гідрантів: кожен вартістю 45 тис. грн

У Львові встановили півтора десятка наземних пожежних гідрантів: кожен вартістю 45 тис. грн

У Львові встановили півтора десятка наземних пожежних гідрантів: кожен вартістю 45 тис. грн

Вартість одного наземного гідранта в середньому 45 тисяч гривень

Встановлення наземних гідрантів у Львові ініціювали рятувальники. Адже наземні гідранти полегшують доступ надзвичайників до води в разі пожежі. Наразі в місті встановили півтора десятка нових пристроїв.

Про це пише «Суспільне».

Дотепер у Львові користувалися підземними пожежними гідрантами. Та до них часто ускладнюється доступ через припарковані автомобілі, пояснює речник управління ДСНС Львівщини Віталій Туровцев.

Встановлювати наземні гідранти розпочали, аби зменшити час подачі води.

«Якщо ми приїжджаємо на пожежу, спершу потрібно відшукати пожежний гідрант. Якщо на вулиці зима – ми повинні його відкопати від снігу, розчистити, підняти люк. Потім на нього встановити пожежну колонку, до неї під'єднати рукави і аж тоді ми можемо подати воду. Якщо гідрант наземний, то, по-перше, його видно. По-друге, ми зразу рукави під’єднуємо безпосередньо до нього», — каже речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Закупівлею гідрантів займався «Львівводоканал». На тендері перемогло підприємство з Дніпра, розповідає директор водоканалу Дмитро Ванькович. Вартість одного наземного гідранта в середньому 45 тисяч гривень.

«Ми вже встановили близько півтора десятка таких гідрантів. Намагаємося встановлювати в тих місцях, де вони створюють найменше труднощів для проходження чи проїзду і так далі. За технічний стан гідрантів відповідає водоканал. Там має бути справна запірна арматура та тиск води, який дозволить пожежникам його застосовувати», — каже директор «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович.

За словами Дмитра Ваньковича, гідранти встановлюють у тих місцях, де є технічна можливість під’єднати до водогону. Колір обрали червоний, аби за потреби швидко можна було побачити пристрій. Водночас архітектор Андрій Лесюк зазначає, що у світі практикують встановлення гідрантів різної форми та кольору.

«Є, звичайно, кращі приклади, більш мінімалістичні, естетичніші. Але цей варіант не є поганим. Все ж таки, в першу чергу це є більш швидка реакція для збереження, погашення будинку. Це більше функція, ніж естетика. Тому у Львові, напевно що, цей вигляд є 1920-х років», — каже архітектор Андрій Лесюк.

Наразі «Львівводоканал» закупив близько трьох десятків зовнішніх гідрантів.

Нагадаємо, гідранти ставлять на водну мережу і змістити їх неможливо, бо треба перекладати водогін.

Додамо у Львові встановили 12 водяних колонок задля забезпечення міста ще одним резервним способом водопостачання. Львів забезпечують водою 27 помпових станцій, понад 1000 км водяних труб постачають воду у кожну оселю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності