У Львові для потребуючих людей організували Великодній сніданок

У Львові для потребуючих людей організували Великодній сніданок

Такі сніданки у місті організовуються на Різдво і на Великдень вже понад 15 років

У Львові у Великодню неділю для людей, які через певні життєві обставини не мають змоги відчути святковий настрій і духовну атмосферу Христового Воскресіння у родинному колі, організували святковий Великодній сніданок. Трапеза відбулась у стінах Українського католицького університету.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Гості куштували традиційні страви українського великоднього столу: паску, яйця, сир, масло, м’ясні наїдки, бурячки з хроном та узвар. Передували сніданку спільна молитва та освячення пасок. В департаменті гуманітарної політики ЛМР зазначили, що такі сніданки організовуються на Різдво і на Великдень вже понад 15 років.

Також Великодній сніданок цьогоріч організували у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на Кирилівській. Традиційні великодні страви куштували близько півсотні людей, які не мають домівки і користуються послугами центру.  Сніданок провели міське управління соціального захисту спільно з релігійними громадами та благодійниками. Така трапеза у Центрі для бездомних осіб відбувається щороку, починаючи з часу його відкриття.

Водночас організували Великодній почастунок і для українців, які змушені були залишити свої домівки через війну, й зараз мешкають у модульному містечку на Сихові. Так, в кухонному приміщенні кожного модульного будинку відбувся святковий обід. Почастунок підготувало Салезіянське Згромадження УГКЦ.

Крім того, додатково кожна родина отримала ще й пакунок, у якому – ковбаса, шинка, яйця та хрін. Паски родинам, які мешкають тут, а також у прихистках на вул. Кривоноса та вул. Тернопільській, передали напередодні, у суботу. Святковій трапезі передувала спільна молитва за перемогу.

Нагадаємо, серед традиційних свят в українській культурі є Великдень. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом весни й пов’язують його з Воскресінням Христовим, яке розкриває радість перемоги Божого Сина над смертю й вічним забуттям.

У Воскресінні християни вбачають підтвердження життя після смерті, що і є основним змістом святкування. Українці ретельно готуються до цього дня. Великдень символізує загальне відродження й оновлення.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності