Загибель жінки у ліфті львівської багатоповерхівки: що наразі відомо

Загибель жінки у ліфті львівської багатоповерхівки: що наразі відомо

Ймовірно, інцидент трапився через те, що пасок сумки був затиснений дверима і міг потягти потерпілу, коли кабіна підіймалася догори

У п’ятницю, 7 квітня у Львові на вулиці Мазепи у ліфті на 6 поверсі загинула 47-річна жінка. Наразі поліція ще встановлює причину трагічної загибелі жінки. Детальніше про все, що відомо про цей інцидент, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Як сталася трагедія

Інцидент трапився у будинку по вулиці Мазепи, 13-а. У ліфті будинку виявили жінку без ознак життя. Відомо, що жінка доїхала до свого поверху, тож падіння кабіни ліфта не було.

Як зазначають родичі та сусіди загиблої 47-річної жінки, обличчя жінки було дуже понівечене. Цілком ймовірно, що це сталося, адже пасок сумки був затиснений дверима і міг потягти потерпілу, коли кабіна підіймалася догори.

Водночас працівник «Львівсвітло» підтвердив, що сумка залишилася на першому поверсі, а тіло у ліфті було на 6 поверсі. Те, що він побачив, коли прибув на виклик, розповісти відмовився, бо таке видовище чоловіку згадувати важко.

Двоюрідна сестра загиблої Богдана Рудик, яка теж живе у цьому ж будинку, повірити у смерть родички не може та каже, що та ніколи не скаржилась на здоров’я.

«Вона була здорова, дітей доглядала, ходила на роботу, працювала. Я б ніколи не подумала, що то таке може статися», — каже жінка.

Тоді як мешканці будинку кажуть, що з ліфтом постійно були проблеми. Двері кабіни постійно то відкривались, то закривались, часом він просто не хотів їхати.

«А тепер ніхто не винуватий! Тепер її хочуть обвинити, що то може вона…може серце, чи ще щось. Але ніхто не винний!», — зазначила двоюрідна сестра.

Крім того, в будинку на вулиці Мазепи 13-а живе жінка з інвалідністю. Вона розповіла, що приїхала з роботи та побачила, що ліфт не працює. До того його ремонтували двічі, проте результату не було. Їй довелося викликати наряд поліції, аби потрапити додому.

Що відомо про загиблу

Загиблу звати Ірина Семенюк. У суботу, 8 квітня, в каплиці церкви Віри, Надії, Любові на вул. Віри, Надії, Любові, 10 в м. Львові відбувся парастас. А наступного дня, 9 квітня, за тією ж адресою відбувся похорон.

Жінка виховувала сама дітей, адже її чоловік помер ще три роки тому. Друзі сім’ї кажуть, що дітям-сиротам, яким 10 і 13 років, потрібна допомога, оскільки в них не залишилося нікого. Також із дітьми вже працюють фахівці управління «Служба у справах дітей».

Що кажуть у поліції

Поліція ще встановлює причину трагічної загибелі жінки у багатоповерхівці Львова на вулиці Мазепи 13 А, розповіли журналістам LVIV.MEDIA у пресслужбі поліції Львівської області.

Там підтвердили, що падіння ліфта не було. Водночас зауважили, що на тілі жінки були серйозні тілесні ушкодження.

За цим фактом вже розпочали кримінальне провадження за статтею 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Нагадаємо, у 2022 році на ремонт ліфтів у Львові витратили понад 5 млн гривень.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності