На кількох вулицях Львова облаштують велосмуги: перелік

На кількох вулицях Львова облаштують велосмуги: перелік

Нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів

У Львові цьогоріч на п’яти вулицях з’являться смуги руху для велосипедистів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зокрема, велосмуги облаштують на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса.

Щодо перших трьох вулиць, то проєктна організація завершує роботу над проєктами. Натомість рішення щодо велосмуги на вул. Стуса затвердили на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху цього тижня. Зазначається, що нові велосмуги з’єднають з існуючою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів.

Так, велосмугу на вул. Стуса облаштують на «безтрамвайній» ділянці – від пр. Червоної Калини до Нового Львова. Її довжина складе орієнтовно 450 м. 

«Велосмуга буде облаштована тільки в одну сторону – на підйом. В протилежну сторону велосипедисти їхатимуть по проїзній частині, рух автотранспорту тут не є інтенсивний, тому спільно з велоспільнотою було визначено, що виокремлювати смугу для них недоцільно», - розповів керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Водночас він додав, що велосмугу планують облаштувати і на вул. Козельницький. Це питання розглянуть повторно на найближчому засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав Закон № 8172 «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів», згідно з яким самокати та моноколеса визнають транспортними засобами.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності