Українці спровокували цю війну: у Львові вірянка УПЦ МП шокувала своїм одкровенням

Українці спровокували цю війну: у Львові вірянка УПЦ МП шокувала своїм одкровенням

Жінка вважає, що українські політики винні у розпалювання ворожнечі між східними і західними регіонами

Україна несе відповідальність за розв’язання війни з Росією, тому що протистояння між сходом і заходом завжди провокували українські політики.

Таку думку журналісту сайту LVIV.MEDIA висловила вірянка УПЦ МП, яка представилась Світланою і яка ходить до Георгіївського кафедрального собору у Львові, в стінах якого сьогодні було оголошено про перехід до ПЦУ.

«Ця церква (УПЦ МП - ред.) створена Господом і його апостолами. Це канонічна церква, а та (ПЦУ - ред.) — невідомо. Тому її визнали тільки три церкви, які залежать від Варфоломія», — говорить вона.

Водночас вона визнає, що зв’язки з Росією були, але тепер церква від них нібито «відійшла». На її думку, «так історично склалося», що УПЦ МП належить до РПЦ.

«Греко-католицька церква має зв’язки з Папою і Римом. Ми теж можемо кричати, що всяке є. Так вже склалося. Ми не винні в цьому», — каже Світлана.

Жінка вважає, що в Україні провокували початок повномасштабної війни 24 лютого 2022 року. Вона переконана, що саме політики насаджували ненависть між сходом і заходом України.

«Провокували. Провокували такі, як свободівці, як Фаріон. Провокували, щоб схід був проти заходу, а захід проти сходу. Хіба це не провокація? Провокація. Фаріон казала: „Маша не наша“. Для чого це? Щоб схід ненавидів наших? Вона розповідала, що її доньці в Києві відповіли російською: „Мы вас не понимаем“. Хіба це не провокація, щоб захід ненавидів схід? Це провокація. Є такі», — говорить жінка.

Повну версію - можна переглянути у відео:

Повна версія трансляції:

Свято-Георгіївський собор УПЦ МП на вулиці Бобанича переходить до ПЦУ

Posted by LVIV.MEDIA on Wednesday, April 5, 2023

Водночас Світлана розуміє, що Росія — ворог українців і саме вона почала збройне протистояння, тому вона в храм Московського патріархату молитися, щоб ця війна закінчилася.

Нагадаємо, нещодавно повідомляли, що у Хмельницькому священики УПЦ МП побили військовослужбовця. Він зайшов у цей храм, щоб поставити питання про те, скільки ще має загинути людей, щоб вони перестали ходити до МП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності