Львів 5 квітня попрощається з двома загиблими Героями

Львів 5 квітня попрощається з двома загиблими Героями

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання

У середу, 5 квітня, Львів попрощається ще з двома Героями. Василь Змислий та Максим Пузема загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Прощання із Василем Змислим розпочнеться о 9-й годині у храмі Різдва Івана Хрестителя у Винниках (вул. Галицька, 61).

Натомість чин похорону Василя Змислого та Максима Пуземи розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки Героїв

Василь Змислий (29.03.1980-30.03.2023) Уродженець села Свірзькі Глібовичі Львівської області.

Навчався у Глібовицькій гімназії. Здобував освіту у Перемишлянському професійному ліцеї. Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Києві та Ужгороді. У мирний час працював у будівельній сфері.

З початком повномасштабного вторгнення РФ повернувся з Республіки Польща та став на захист Батьківщини до лав 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Василя Змислого залишилися дружина, донька, мама та троє братів.

Максим Пузема (18.04.1981-31.03.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-III ступенів №48 міста Львова. Закінчив Львівський технічний коледж. Після завершення навчання займався ремонтом та фарбуванням транспортних засобів.

Попри незадовільний стан здоров’я, у 2014 році добровольцем став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 41-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України. Повернувшись до цивільного життя, продовжив займатися автомобілями. У вільний час захоплювався баскетболом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації повторно добровольцем пішов на війну. Боронив державу у лавах 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Максима Пуземи залишились син, сестра, швагро та племінники.

Нагадаємо, у Самборі попрощалися із захисником України Тарасом Желізком. Гранатометник аеромобільного відділення, він бував у найгарячіших точках війни. Ворожа куля обірвала життя воїна неподалік Білогорівки на Луганщині.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності