Храм націоналізують, а самобуд знесуть: у Львові зникнуть осередки УПЦ (МП)

Храм націоналізують, а самобуд знесуть: у Львові зникнуть осередки УПЦ (МП)

У міськраді каплицю на Сихові ще раз визнали незаконною і такою, що підлягає демонтажу

У Львові планують націоналізувати храм УПЦ (МП), що по вулиці Тараса Бобанича. Крім того, самобуд на Сихові, ймовірно, знесуть.  

Так Львівська міська рада відреагувала на запит заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода стосовно осередків присутності російської церкви на території Львова.

У коментарі «Гал-інфо» Юрій Холод зазначив, що він звертався до РНБО та міської ради щодо вирішення питання московського патріархату у Львові.

«Мені найбільш відомі – собор на вулиці Тараса Бобанича «Хаммера» [колишня Короленка, – ред.] та самобуд на Сихові. Крім того, що ці осередки можуть бути прихистками для ворожих елементів під час воєнного стану, підвищують напругу в суспільстві, яка зараз є цілком зрозуміла, але й небезпечна, то самобуд на Сихові є ще й незаконним», - сказав заступник голови ЛОР.

За його словами, у міськраді відповіли, що будуть порушувати питання про націоналізацію храму, а каплицю на Сихові ще раз визнали незаконною і такою, що підлягає демонтажу.

Додамо, що на останні події стосовно російських осередків у Львові відреагував також військовий 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Антон Петрівський. Він записав відеозвернення з Бахмута, до Львівського міського голови, з вимогою нарешті розв’язати питання з самобудом російської церкви на Сихові.

Не надто часто записую такі відоси. Але ситуація того вимагає. Записав його сьогодні недалеко від Бахмута у вільний від основної роботи (захист Держави) час. Звернення до міського голови м.Львова Андрія Садового і всіх небайдужих львів'ян. Коли русскій у Львові називає українку "дурою" за її патріотичну позицію, то я думаю що справа честі будь-якого справжнього українського чоловіка належним чином відреагувати на таке.Якщо хтось поділяє мою позицію прошу поширити це звернення.

Posted by Антон Петрівський on Monday, April 3, 2023

Нагадаємо, на тлі масових скандалів із московським патріархатом в Україні львів’янка вийшла на протест біля церкви РПЦ МП, яка розташовна на проспекті Червоної Калини на Сихові.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності