Львів 29 березня попрощається із двома загиблими Героями

Львів 29 березня попрощається із двома загиблими Героями

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання

У середу, 29 березня, Львів попрощається з двома Героями. Михайло Чучман та Петро Солотва загинули в бою з російськими загарбниками.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Біографічні довідки Героїв

Петро Солотва (21.07.1992-24.03.2023). Уродженець села Скнилів Львівської області.

Навчався у Скнилівському закладі загальної середньої освіти І-II ступенів. Здобував професійно-технічну освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Червоненське вище професійне училище». Після завершення навчання протягом 2010-2012 років проходив військову службу у Військово-Морських Силах у Севастополі.

У 2014 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Після повернення до цивільного життя працював у будівельній сфері. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів та боронив державу у складі тієї ж 24-ї бригади імені короля Данила.

У Петра Солотви залишилися батьки, дружина, двоє сестер та двоє братів.

Михайло Чучман (21.11.1971-25.03.2023). Уродженець села Підлисся Львівської області, згодом проживав у селі Черемошня.

Навчався у Білокамінському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів імені Маркіяна Шашкевича. Закінчив колишнє Професійно-технічне училище №56 міста Львова. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах ракетних військ. У мирний час обіймав посаду електрика на Державному підприємстві «Львівприлад», надалі працював на Приватному підприємстві «Бекас-Буд».

У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. З початком повномасштабного вторгнення РФ став до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, займав посаду головного сержанта батареї, а згодом – роти. Боровся з окупантами на східному напрямку.

У Михайла Чучмана залишилися дружина, дві доньки та онука.

Нагадаємо, 23 березня військовослужбовець зі Львівщини Максим Куліш загинув під час виконання бойових завдань на війні проти російських загарбників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності