• Головна
  • Новини Львова
  • Утворення розміром з баскетбольний м’яч: у Львові лікарі допомогли дівчинці з рідкісною хворобою

Утворення розміром з баскетбольний м’яч: у Львові лікарі допомогли дівчинці з рідкісною хворобою

Після проведення всіх передопераційних обстежень, було прийнято рішення провести оперативне втручання лапароскопічним доступом з використанням 3D-технології

У Львові лікарі допомогли дівчинці з Тернополя, яка скаржилася на збільшення маси тіла та швидкий ріст об'єму живота впродовж останнього місяця. З’ясувалося, що у 15-річної тернополянки серозна цистаденома яєчника розмірами завбільшки з баскетбольний м’яч.

Про це повідомили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Лікарі зробили дівчинці МРТ. За його даними, вони побачили у неї гігантське тазово-абдомінальне кістозне утворення розміром приблизно 33х25 см без ознак контрастного підсилення стінок. Відтак після проведення всіх передопераційних обстежень, було прийнято рішення провести оперативне втручання лапароскопічним доступом з використанням 3D-технології, для зменшення травматизації тканин та швидкої реабілітації пацієнтки.

«Попри гігантські розміри кисти, що значно ускладнює роботу хірургам при лапароскопічному доступі, лікарі кинули виклик непростій ситуації та успішно прооперували пацієнтку», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час операції кисту було спунктовано – аспіровано близько 6 800 мл серозної рідини. Натомість капсулу кисти – успішно видалено із максимальним збереженням яйникової тканини.

«До операції пацієнтка важила 41,1 кг, а об‘єм живота становив 81 см. Позбувшись після операції 8 кг маси тіла та 13 см на талії, щаслива дівчинка з чудовим самопочуттям та здоров’ям через 2 дні після оперативного втручання повернулась додому!», - кажуть лікарі.

Нагадаємо, львівські медики врятували чоловіка з розривом стравоходу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності