• Головна
  • Новини Львова
  • Єврейській громаді не вдалося скасувати містобудівну документацію на медцентр Козловського: деталі

Єврейській громаді не вдалося скасувати містобудівну документацію на медцентр Козловського: деталі

Єврейській громаді не вдалося скасувати містобудівну документацію на медцентр Козловського: деталі

Організація наполягає, що МУО були видані з порушеннями, адже ділянка розташована в межах території пам’ятки історії місцевого значення «Старого єврейського кладовища XIV століття 1855 рік» і має охоронний статус

Представництву «Американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу» не вдалося скасувати містобудівні умови та обмеження на вже збудований приватний медичний центр на вул. Раппапорта у Львові. Їх виконком Львівської міськради видав компанії «Лемберг медікал центр» у 2019 році.

Все тому, що Львівський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити позов на тій підставі, що після завершення будівництва МУО вважаються нечинними, а компанія, що отримала дозвіл на будівництво, припинила свою діяльність, пишуть «Наші гроші. Львів».

Організація наполягає, що МУО були видані з порушеннями, адже ділянка, на якій велося будівництво, розташована в межах території пам’ятки історії місцевого значення «Старого єврейського кладовища XIV століття 1855 рік» і має охоронний статус.

Водночас Львівська міська рада надіслала до суду свою позицію, де наголосила, що будівництво медцентру завершене і він уже зданий в експлуатацію.

«Таким чином містобудівні умови і обмеження вважаються нечинними, тому судовий спір не має сенсу. Також представник мерії заявив, що будівля медцентру розташована за межами території «Старого єврейського кладовища», а межі історичного ареалу Львова взагалі не затверджені. Позицію мерії підтримав і представник ТзОВ «Лемберг медікал центр», - кажуть розслідувачі.

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Сакалош визнав порушення у проектній документації «Лемберг медікал центр», адже компанія не отримала дозволу Міністерства культури на будівництво в історичній частині міста. Проте суд наголошує на тому, що ТзОВ «Лемберг медікал центр» у 2021 році припинило свою діяльність, а містобудівні умови і обмеження втратили чинність після завершення будівництва, тому скасування МУО нічого не змінить. Відтак суд повністю відмовив представництву «Американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу» у позові.

Розслідувачі зазначають, що ця організація не вперше судиться з мерією щодо будівництва на вул. Раппапорта. Так, у 2021 році єврейській громаді не вдалося скасувати ухвалу ЛМР, завдяки якій ТзОВ «Лемберг медікал центр» отримало земельну ділянку під будівництво.

Натомість торік проти будівництва медичного центру виступило Міністерство культури, яке видало припис про припинення будівництва, але потім забудовник скасував припис через суд.

Проте поки тривали суди, будівництво медичного центру завершилось. Зараз будівля вже не належить компанії «Лемберг медікал центр», її офіційним власником є дворічний син відомого львівського бізнесмена Григорія Козловського.

Нагадаємо, на початку березня працівники Бюро економічної безпеки проводили обшуки Винниківської тютюнової фабрики.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності