У Львові для жінок, які хочуть стати донорами молока, запровадили нову послугу

У Львові для жінок, які хочуть стати донорами молока, запровадили нову послугу

Багато жінок хотіли б бути донорами, але щодня приносити своє молоко в Банк грудного молока не мають змоги. Відтак, був організований забір молока безпосередньо з місця проживання мами

У Банку грудного молока неотального центру Львівської обласної клінічної лікарні запровадили нову послугу – транспортування донорського молока.

Про це йдеться на сторінці Львівської обласної державної адміністрації.

Завдяки цьому неабияк розширились можливості Банку, зокрема, збільшилась кількість донорів та вдалось зробити процес донорства доступнішим. Всі засоби для транспортування подарували меценати з Польщі – повідомили у лікарні.

Попередньо багато жінок хотіли б бути донорами, але щодня приносити своє молоко в Банк грудного молока не мають змоги. Відтак, був організований забір молока безпосередньо з місця проживання мами. Попередньо з жінкою-донором обговорюються всі особливості зціджування, маркування і зберігання молока відповідно до санітарно-гігієнічного і температурного режимів. 

«Задля безпекових пріоритетів та з метою дотримання холодового ланцюжка, для транспортування свіжозцідженого молока ми використовуємо спеціальні термосумки з холодоелементами. Для транспортування замороженого молока маємо портативну автомобільну морозильну камеру. Адже донорське молоко може транспортуватися при певній температурі і залишається замороженим протягом всього періоду. Усе задля наших передчасно народжених діточок і їх здоров’я. Вдячні нашим жінкам-доноркам за їх працю, небайдужість та відповідальність», - зазначила Оксана Масняк, директорка Банку грудного молока ЛОКЛ.

Отож, жінки, охочі стати донорами грудного молока, можуть зробити, сконтактувавшись із Оксаною Масняк за телефоном – 0505453853 (viber).

Нагадаємо, що на Львівщині банк грудного молока діє також у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Нагадаємо, у Львові майже три сотні донорів крові отримали безкоштовні квитки на концерти та вистави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності