У Львові звільнили від покарання чоловіка, який на смерть збив людину

суд

Трагедія відбулась 27 вересня 2021 року, однак суд виніс вирок лише у березні 2023-го

Суд звільнив від покарання директора однієї з приватних компаній Львова, який рухаючись на автомобілі заднім ходом на смерть збив жінку.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №464/7001/21.

Трагедія відбулась 27 вересня 2021 року. Як зазначається в матеріалах справи, керуючи автомобілем Kia Sorento заднім ходом від прибудинкової території на вул. Литвиненка 8, обвинувачений здійснив наїзд на пішохода.

В результаті ДТП жінка отримала закриту черепно-мозкову травму у вигляді забою головного мозку. В результаті отриманих травм жінка померла в лікарні.

В суді обвинувачений свою вину повністю визнав, зазначивши, що він з дружиною вийшов з відділення «Нової пошти» та сів у автомобіль. Розпочавши рух заднім ходом, він зупинився за 4 метри оскільки почув звук сигналу інших автомобілів. Вийшовши з авто він побачив потерпілу, яка лежала на дорозі.

Чоловік негайно викликав швидку та намагався надати домедичну допомогу. Також він зазначив, що забезпечив потерпілу необхідними медикаментами, коли вона перебувала у лікарні. Ствердив, що повністю відшкодував матеріальну та моральну шкоду близьким потерпілої.

Зважаючи на щире каяття та добровільне відшкодування шкоди, Сихівський районний суд міста Львова визнав чоловіка винним у ДТП, що причинило смерть. Йому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, однак звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік та 6 місяців. При цьому, суд не позбавляв обвинуваченого права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, раніше Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області виніс вирок водію, який виїхав на автомобілі на зустрічну смугу та зіткнувся з рейсовим автобусом. Внаслідок аварії водій легковика та двоє його пасажирів, 9-річний хлопчик і 35-річна жінка, мешканці Луцька, отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані. Також отримали травми та були доставлені до медичного закладу водій автобуса і троє його пасажирок віком 22, 33 і 46 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності