У львівському парку розвісили унікальні гнізда: просять їх не чіпати

У львівському парку розвісили унікальні гнізда: просять їх не чіпати

Загалом розвішано вже 10 штучних гнізд, ще 7 з’явиться впродовж тижня

У Львові, на території Регіонального ландшафтного парку «Знесіння», вперше розмістили очеретяні гнізда для наукових досліджень. Таким чином хочуть дослідити різноманіття та особливості біології перетинчастокрилих комах.

Про це написали на сторінці парку

Загалом розвішано вже 10 штучних гнізд, ще 7 з’явиться впродовж тижня. Опікується проєктом аспірантка кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка Софія Питель-Гута. 

«Це дослідження має наукову мету. Перетинчастокрилі комахи, до прикладу, оси, бджоли та інші, роблять свої гнізда в очеретяних трубках. Після цього аспірантка Софія Питель-Гута буде їх розбирати і визначати, який саме вид перетинчастокрилих зробив тут своє гніздо, як він розвивається та які його особливості. Тому просимо не перешкоджати науковим дослідженням та не ламати гнізда», – розповідає директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Тарас Микітчак.

Як повідомляють в дирекції парку, перетинчастокрилі є одними з найбільш важливих екологічних груп комах-запилювачів у світі. Вони – невід’ємна частина майже усіх екосистем та трофічних ланцюгів. Проте ці комахи є мало дослідженою групою тварин. Результати досліджень будуть передані в архів парку «Знесіння».

Нагадаємо, у Львові в Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького розцвіли весняні квіти. У парку розквітли проліски, крокуси та підсніжники. А от-от з’являться тюльпани, гіацинти і нарциси.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності