У Львові на будівництво, де травмувався робітник, не пропустили представників міста

У Львові на будівництво, де травмувався робітник, не пропустили представників міста

Мешканці скаржаться, що будівництво небезпечне - бетонні блоки нависають над пішоходним переходом

Представників міста не пропустили на будівельний майданчик на вулиці Волоській, де нещодавно впала опалубка (конструкція для заливання перегородки) і травмувалися робітники.

Про це повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

«На виконання доручення міського голови, щоб поговорити про безпеку та отримати відповіді на питання з першоджерела, ми організували робочий виїзд на місце. Але наштовхнулися на дивний та штучний опір. Коли представників міської влади разом з міською інспекцією Держархбудконтролю зустрічають адвокатами та врешті не пускають на майданчик з робочим візитом – виникають запитання», – зазначив Любомир Зубач.

Посадовець також наголосив, що мешканці скерували у міську раду вже багато скарг щодо цього будівництва. Люди мають чимало зауважень щодо безпеки будови: кран і бетонні блоки нависають над пішохідним переходом через людну вулицю, поза будівельним майданчиком.

«Зараз офіційну перевірку не може провести ні міська ДАБІ щодо дотримання проєкту та будівельних норм, ні управління Державної служби з питань праці щодо роботи кранів – це їхня компетенція. Оскільки уряд зупинив будь-які заходи державного контролю на час воєнного стану.

І це ще ми не маємо підписаного закону №5655. Якщо раптом він буде підписаний, то контроль за будівництвом будуть здійснювати приватні компанії. Тоді навіть нічого приховувати не треба буде», – наголосив заступник міського голови з питань містобудування.

Нагадаємо, у кінці лютого на будівництві на вулиці Волоській обвалилася опалубка для перекриття поверху, де зводили комерційно-офісну споруду. Внаслідок обвалу постраждав робітник.

Раніше мешканці міста вже влаштовували протести та громадські слухання через цю забудову, однак тоді ні влада, ні представник будівельної компанії ніяк не відреагували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності