Матч солідарності: львів’янин зіграє у шахи в Британському парламенті

Матч солідарності: львів’янин зіграє у шахи в Британському парламенті

Ця зустріч – одна з восьми, що відбудеться у межах Матчу солідарності

У середу, 22 березня, у Британському парламенті відбудеться матч солідарності Великобританії та України. В цій грі перший номер британської збірної Майкл Адамс зустрінеться з українським чемпіоном – львів’янином Андрієм Волокітіним.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

За інформацією британських шахових ресурсів, Спікер парламенту зробить церемоніальний перший хід за Майкла Адамса. Натомість посол України у Великій Британії Вадим Пристайко відповість за Волокітіна. Потім гравці зіграють дружню бліцпартію з п'ятьма хвилинами на кожну партію.

Зустріч Адамса та Волокітіна – одна з восьми, що відбудеться у межах Матчу солідарності. Частина ігор також відбудеться у Посольстві України, а ще частина – в офісі Європейського банку реконструкції та розвитку.

Зазначимо, що 36-річний Андрій Волокітін – заслужений майстер спорту України, міжнародний гросмейстер, триразовий чемпіон України. У складі збірної України він вигравав шахову олімпіаду та чемпіонат Європи. Крім того, львів’янин є срібним та бронзовим призером шахової олімпіади.

Додамо, що у Британському парламенті грають в шахи вже понад 150 років. Ба більше – там є шахова кімната.

Нагадаємо, 20-річний шахіст із Бродів Володимир Медведик став майстром спорту України. За 5 років лише двоє шахістів Львівщини отримали це звання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності