Протягом двох років грабував громадян: у Львові викрили голову ЖБК

Протягом двох років грабував громадян: у Львові викрили голову ЖБК
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Злочинник незаконно привласнив кошти громадян на суму майже 2 мільйони гривень

У Львові викрили 33-річного місцевого жителя, підозрюваного у скоєнні шахрайства в особливо великих розмірах шляхом службового підроблення та зловживання повноваженнями.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці встановили, що голова одного з житлово-будівельного кооперативу Львова із спільником протягом 2017-2019 років оформляв завідомо неправдиві договори передачі у власність житлових та підвальних приміщень у запроєктованому багатоповерховому будинку у місті.

Потім голова кооперативу разом із спільником незаконно привласнювали гроші, які потерпілі передавали особисто або переказували на рахунки ЖБК. Таким чином, вони незаконно заволоділи грошовими коштами громадян на загальну суму понад 1 мільйон 930 тисяч гривень.

Слідчі повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 – ч.3 та ч.4 ст.190 (Пособництво у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми ) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють всі обставини.

Нагадаємо, львів’янка намагалась придбати неіснуюче авто в Інтернеті. Злочинець встиг заволодіти її грошима.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності