• Головна
  • Новини Львова
  • Евакуацію авто у Львові віддали київській фірмі, яка фігурувала у корупційному скандалі

Евакуацію авто у Львові віддали київській фірмі, яка фігурувала у корупційному скандалі

автомобіль
Фото: LVIV.MEDIA

Евакуйовувати автомобілі буде компанія «Експедиція 777»

Львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» за оренду транспортних засобів з екіпажем для евакуації транспортних засобів заплатить понад 12 млн грн. Угоду з орендодавцем, ТОВ «Експедиція 777», підписали 28 лютого.

Про це повідомляють «Наші Гроші Львів».

Закупівлю здійснили за прямою угодою, оскільки на попередню, конкурсну, не прийшов жоден учасник і її відмінили. Раніше комунальне підприємство не робило великих замовлень приватних евакуаторів.

Як пояснив в. о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, у Львові суттєво зросла кількість автомобілів, відтак частіше виникають ускладнення через блокування у русі, в тому числі  електротранспорту. Також є проблеми з відтоком кадрів «Львівелектротрансу» та простої евакуаторів через ремонт.

На сьогодні комунальне підприємство має 7 евакуаторів, з яких працюють лише два. Зокрема, один евакуатор ремонтують, а ще чотири потребують ремонту. У 2021 році вартість ремонту становила понад 3 млн грн, тож за прогнозами ЛКП «Львівелектротранс» зараз це коштуватиме понад 5 млн грн.

Згідно з підписаним договором, комунальне підприємство орендує два IVECO EuroCargo з екіпажами, які надаватимуть свої послуги за викликом. Передбачається, що вони здійснять 9240 виїздів, тобто приблизно 924 щомісяця (у січні та лютому цього року «Львівелектротранс» евакуював 1113 транспортних засобів).

Кожна евакуація коштуватиме 1300 грн. Таку ціну визначили в тому числі і на основі рішення виконкому «Про затвердження розмірів плати за транспортування тимчасово затриманих інспекторами з паркування транспортних засобів на спеціальні майданчики (стоянки)», згідно з яким евакуація коштує від 1862 до 2638 грн.

Сума послуг може бути меншою, адже «Львівелектротранс» оплачуватиме фактичну кількість евакуацій. ТОВ «Експедиція 777» самостійно оплачуватиме роботу екіпажів, ремонт техніки та інші витрати, як, наприклад, паливо. На випадок пошкодження транспортних засобів, які будуть перевозитись, компанія повинна мати договір страхування.

Зазначається, що ТОВ «Експедиція 777», яке єдине подало комерційну пропозицію ЛКП і отримало підряд, зареєстрували 3,5 роки тому. Його власником є Артем Венгренюк з Києва. За даними Clarity, крім «Львівелектротрансу», компанія також отримувала замовлення від «Укрпошти» на 2,6 млн грн на послуги з перевезення.

«Експедиція 777» також евакуйовує автомобілі в Києві. У 2021 році «Наші гроші» повідомляли, що поліція розслідує привласнення коштів службовцями Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації у складі організованої групи за участю службовців низки приватних фірм під час евакуації автівок за порушення правил паркування. У переліку компаній згадано і «Експедиція 777» (тоді засновником був Анатолій Якуба).

Остання ухвала в досудовому розслідуванні в цій справі датована кінцем 2022 року. У ній повідомляється, що про підозру у службовому підробленні повідомили головному інспектору з паркування відділу інспекції з паркування Печерського району Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, у Львові Галицька районна адміністрація шукає підрядника для догляду за клумбами та висадки квітів за 1,2 мільйона гривень. Очікувана вартість закупівлі становить 1 млн 250 тис. грн. Провести аукціон Галицька районна адміністрація планує 20 березня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності