• Головна
  • Новини Львова
  • Дві поліцейські зі Львова брали участь у звільненні Харківщини, а тепер боронять Бахмут

Дві поліцейські зі Львова брали участь у звільненні Харківщини, а тепер боронять Бахмут

Дві поліцейські зі Львова брали участь у звільненні Харківщини, а тепер боронять Бахмут

Колеги разом брали участь у харківському контрнаступі, виконували завдання на Лиманському напрямку, зараз перебувають під Бахмутом

Вже вісім місяців поліцейські-добровольці  батальйону поліції «Львів» Анастасія Комлик та Роксолана Кошіль виконують бойові завдання у найгарячіших точках України. Раніше дівчата вдвох відвідували спортивний зал та займалися легкою атлетикою. Натомість тепер вони страхують одна одну під час бойових завдань.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

У перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну 22-річна Анастасія втілила у життя свою мрію – стала поліцейською. Водночас вже у липні дівчина вирушила на передову в складі  батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів».

«Найважче було оголосити про своє рішення батькам, але вони підтримали мене», - розповідає капрал поліції.

Тоді як 31-річна Роксолана служить у батальйоні вже три роки. Після навчань та бойового злагодження у липні 2022 року в числі інших правоохоронці вона також вирушила на схід України для участі в бойових діях проти російських загарбників.

«Звісно, мама боялися відпускати, але я прийняла свідоме рішення захищати Україну. На сьогодні у мене лише одна мрія – звільнити нашу країну від ворога», - розповідає лейтенант поліції.

Тепер Роксолана та Анастасія – бойові подруги. «Ми весь час поруч», - кажуть вони. Зокрема, разом брали участь у харківському контрнаступі, виконували завдання на Лиманському напрямку, зараз перебувають під Бахмутом. Дівчата з ностальгією згадують часи, коли разом ходили у спортзал та займалися легкою атлеткою й мріють, як після війни знову поринуть у мирне життя. Але зараз головна мета – перемога.

Нагадаємо, 30-річна львівська патрульна Андріана Ковалишин на передовій допомагає своїм колегам. Крім того, вона пише вірші, які неодноразово опубліковували в альманахах. У творчому доробку патрульної понад пів сотні творів, серед яких і проза.

Довідково:

Батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Львів» Головного управління Національної поліції у Львівській області  був сформований у квітні 2014 року для участі в антитерористичній операції на сході України. Сьогодні бійці добровольчого підрозділу виконують бойові завдання на Лиманському та Бахмутському напрямках – несуть службу на блокпостах, підтримують правопорядок на деокупованих територіях, допомагають місцевим мешканцям, проводять контрдиверсійні та оперативно-пошукові заходи, а також виявляють диверсантів та колаборантів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності