У Львові на вулиці Шевченка двоє людей отруїлися чадним газом

У Львові на вулиці Шевченка двоє людей отруїлися чадним газом

З початку року у місті зафіксували 19 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 37 людей, з них 11 дітей

Вчора, 15 березня, о 19:05 у квартирі на вул. Шевченка, двоє людей отруїлись чадним газом.

Про це пишуть на сайті Львівської міської ради.

Це 56-річна жінка та 16-річний хлопець. Їх доправили в лікарню. Обставини події встановлюють.

Загалом від початку року у місті зафіксували 19 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 37 людей, з них 11 дітей. На жаль, одна людина загинула. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами –  вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Нагадаємо, у Львові внаслідок отруєння чадним газом загинула косметологиня Ангеліна Сердюк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності