• Головна
  • Новини Львова
  • Стеля власної кімнати ледь не поховала хлопця: у Львові лікується поранений підліток з Бахмута

Стеля власної кімнати ледь не поховала хлопця: у Львові лікується поранений підліток з Бахмута

Стеля власної кімнати ледь не поховала хлопця: у Львові лікується поранений підліток з Бахмута

Стан підлітка суттєво поліпшився тож зрештою його відпустили з лікарні на амбулаторне лікування

У львівському Центрі «Незламні» лікують підлітка з Бахмута, який пораненим вибрався з-під заваленого будинку.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

На годиннику – 02:30. Після канонади обстрілів в місті нарешті стає тихо, відтак жителі Бахмута намагаються заснути, аж раптом знову лунає свист. Будинок, де перебувають 16-річний Роман з батьками та бабусею починає трясти. Ще за мить на голову Ромі падає стеля.

Закривавленому, з травмою голови й правої руки Роману якимось чином вдалося вибратися з-під завалів. Він вибіг з будинку, який уже почав палати й останньої миті вибратися звідти вдалося і його рідним.

Спершу підліток потрапив у лікарню Краматорська. Туди Романа госпіталізували з мінно-вибуховою травмою правої кисті, відкритим косим переломом двох пальців з довгою лінією зламу та дефектами шкіри. Натомість згодом його перевезли у Національний реабілітаційний центр «Незламні».

Гіпсову пов’язку Роману замінили на зручніший ортез. Водночас аби загоїти дефект поверхні руки, лікарі використовують штучні епідермальні лоскути. Стан підлітка суттєво поліпшився тож зрештою його відпустили з лікарні на амбулаторне лікування.

І хоча Роминого будинку більше немає, а за рідне місто точаться запеклі бої, він з родиною мріє якнайшвидше повернутися у Бахмут, адже незламний хлопець хоче жити у своєму незламному місті.

Нагадаємо, у Львові за час війни отримали лікування й консультації майже 140 тисяч людей, які покинули свої домівки через бойові дії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності