У Львові попрощаються з двома загиблими Героями

У Львові попрощаються з двома загиблими Героями

Обидва воїни боронили Україну ще з часів проведення АТО

У понеділок, 13 березня, Львів проведе в останню путь Тараса Кутного та Андрія Підсосного.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Львівська громада попрощається з двома воїнами які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Один з них це Тарас Кутний. Хлопець народився 17 листопада 1997 року у Винниках. Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №29 та №47 міста Львова. Закінчив Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Здобував освіту у Національній академії внутрішніх справ, де закінчив військову кафедру.

У мирний час Тарас працював на Приватному підприємстві «Охорона-Шериф». Протягом 2015-2018 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

З початком повномасштабного вторгнення Росії, 25-річний Тарас боровся проти російських окупантів у лавах Північного Київського територіального управління НГУ. Боронив державу в Гостомелі, Бучі та Ірпені, згодом захищав східні рубежі.

Вдома на Героя чекали батьки і дві молодші сестри.

Прощання із Тарасом Кутним розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні на вул. Івана Липи, 15 у Винниках. Відтак, об 11:30-11:40 відбудеться Чин похорону у місцевому храмі Різдва Івана Хрестителя (вул. Галицька, 61). Поховають Героя на новому кладовищі у Винниках.

У боротьбі з окупантом загинув і львів’янин Андрій Підсосний. Чоловік навчався у Середній загальноосвітній школі №77 міста Львова, а згодом закінчив Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва. Після завершення навчання проходив військову службу у Золочеві Львівської області.

У 2009-2010 роках працював у Державній службі охорони при Міністерстві внутрішніх справ, згодом – у ТОВ «Агентство економічної безпеки «Ефорт». Надалі обіймав посаду пожежника-рятувальника.

Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО. Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. Загинув він 15 вересня 2022 року.

У Андрія Підсосного залишилися мама, брат, сестри та племінники.

Чин похорону Андрія Підсосного розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Додамо, на Донеччині загинув 25-річний захисник із Рава-Руської територіальної громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності