• Головна
  • Новини Львова
  • Продавали за криптовалюту 5 кг наркотиків щомісяця: на Львівщині затримали наркоторговців

Продавали за криптовалюту 5 кг наркотиків щомісяця: на Львівщині затримали наркоторговців

Продавали за криптовалюту 5 кг наркотиків щомісяця: на Львівщині затримали наркоторговців
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Такий «бізнес приносив наркоторговцям близько мільйона гривень прибутку

У Львові викрили п’ятьох чоловіків, які розповсюджували амфетамін, канабіс, мефедрон та «Альфа-PVP» на території країни.

Про це 10 березня повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

За інформацією правоохоронців, до п’ятеро чоловіків віком від 23-х до 32-х років, мешканці Львівської, Волинської та Хмельницької областей незаконно розповсюджували наркотики. Четверо наркоторговців забезпечували збут наркотиків і психотропів на території Львова. Їм постачав «товар» 28-річний місцевий житель. Він отримував гуртові партії речовин, фасував їх на дози та передавав спільникам через «мастер-клади» — великі закладки. Крім того, чоловік «працював» із клієнтами з інших областей, відправляючи замовлення поштою.

Щомісяця фігуранти збували близько 5 кг заборонених речовин, отримуючи кошти у криптовалюті. Такий «бізнес приносив їм близько мільйона гривень прибутку.

Двох фігурантів оперативники затримали під час надходження чергової партії заборонених речовин. Поліцейські вилучили у них кілограмовий пакунок із амфетаміном. Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів, правоохоронці вилучили амфетамін, «Альфа-PVP», мефедрон, канабіс та пігулки MDMA. Також вилучено 34 сім-карти різних мобільних операторів, 14 банківських карт, засоби для фасування та пакування, а також «чорнові» записи. Все вилучене скеровано для приведення експертних досліджень.

Чотирьох учасників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Личаківський районний суд Львова обрав трьом фігурантам запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою, а їх 23-річному спільнику — тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 107 тис. грн.

Процесуальні рішення відносно ще одного члена угруповання будуть вирішуватися після надходження результатів експертиз.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Галицька окружна прокуратура.

Нагадаємо, у Львові викрили зловмисника, який реалізовував таблетки «Субутекс» та «амфетамін». 27-річний львів’янин збував наркотичні речовини на території Львова та 8 березня затримали його в порядку після чергової реалізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності