• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові встановлять меморіальну таблицю захиснику, який загинув у річницю Незалежності України

У Львові встановлять меморіальну таблицю захиснику, який загинув у річницю Незалежності України

У Львові встановлять меморіальну таблицю захиснику, який загинув у річницю Незалежності України

Герой за особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно)

10 березня 2023 року об 11:30 встановлять меморіальну таблицю захиснику України Тарасу Березюку на фасаді середньої загальноосвітньої школи №1 м.Львова (вул. Трильовського,17).

Про це йдеться на сторінці Олега Березюка.

Тарас Березюк «Сихівський» (03.01.1988-24.08.2022)

Націоналіст, учасник Революції Гідності. Активний уболівальник футбольного клубу «Карпати», представник колективу Pride.

Навчався у СЗШ №98 та СЗШ №1 міста Львова. Закінчив історичний факультет ЛНУ імені Івана Франка. Працював викладачем, згодом – завідувачем економіко-технологічного відділення у Львівському фаховому коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ.

Проходив строкову військову службу, згодом був учасником АТО у 2014 році. Брав участь у боях за міста Лиман, Лисичанськ та Сєвєродонецьк. У 2017 отримав звання «молодший лейтенант». Із початком повномасштабної війни повернувся до лав рідної 24-ї омбр імені короля Данила.

Загинув 24.08.2022 року у 31-річницю Незалежності України від ракетного обстрілу. За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Нагадаємо, під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Олександропіль Покровського району Донецької області в результаті артилерійського обстрілу ворога 5 березня загинув старший солдат Туркевич Тарас Юрійович.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності